Kapper Patrick: “Een heropening onder die voorwaarden zal niet gemakkelijk zijn”

    24 januari 2021

    NINOVE – De regering gaf kappers vrijdagavond 22 januari een glimpje hoop. Ze zouden eventueel, misschien, desgevallend, mogelijks als het enigszins kan op 13 februari terug klanten mogen ontvangen. We peilden bij kapper Patrick Van Oudenhove in de Dreefstraat over wat was en hopelijk kan komen.

    “De vaardigheden verlies je niet op 7 maand sluiting, zeker niet als je zoals ik al 40 jaar in het vak zit.” En toch heeft Patrick in al die tijd geen tweede jaar beleefd zoals 2020. “Voor ons is het spijtig als je niet kunt werken, maar ik denk vooral aan mijn vele vaste klanten, die normaal gezien elke week langskomen. En soms moet je jezelf bij de les houden, ja. Ik heb ook heel wat vriendinnen moeten moed inspreken.”

    De financiële compensaties van de overheid gebeurden vlot en op tijd. “Dat viel dus mee, als je tenminste geen salonruimte elders moet huren.”

    Voorwaarden

    De dag voor Valentijn zouden de kapperszaken en andere niet-medische contactberoepen mogen heropenen, als de cijfers gunstig evolueren en mits extra maatregelen, bovenop wat al verplicht was in de sector.

    “Bij mij droeg iedereen altijd een mondmasker en werd alles constant ontsmet. We zouden nu FFP2-maskers moeten dragen. Voor mij goed, maar dan liefst ook voor de klanten. En extra ventileren vormt hier ook geen probleem.”

    “Dikwijls neemt de overheid beslissingen, zonder dat ze er voldoende over weten.”

    Maar de andere voorwaarden zijn niet haalbaar, volgens Patrick. “Je mag maar aan één klant tegelijk werken. Als je een behandeling hebt van twee uur, doe je niet veel klanten op een dag. En tussendoor nog ventileren. Dat is financieel niet haalbaar, ook al niet omdat de compensaties wegvallen. Daarmee kun je de rekeningen niet betalen.”

    Uitgroei

    En toch, sinds het nieuws vrijdagavond 22 januari bekend geraakte, kreeg hij al heel veel telefoontjes. “En ik verwacht er nog meer vanaf maandag en dinsdag. De hoogste nood zijn de kleuringen voor dames met uitgroei en grijs haar.”

    Al heeft niet iedereen daar last van, merkte onze reporter op.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons