“Klanten geven kleinere bedragen uit”

    29 september 2022

    NINOVE – Het Ninia Shopping Center viert dit weekend zijn 20-jarig bestaan en start een heuse feestweek. Het ideale moment om te praten met de shopping manager Hera Genbrugge over het consumentengedrag van de afgelopen jaren en Ninia’s toekomstplannen.

    “Er zijn te veel winkels en te veel vierkante meter winkelruimte. Bijgevolg zal het aantal leegstaande winkelpanden toenemen.” Dat zegt Gino Van Ossel, docent aan de Vlerick Business School en specialist in de nieuwste trends in de kleinhandel.

    Nieuw

    Shopping Manager Hera Genbrugge kent het fenomeen en volgde het consumentengedrag de afgelopen jaren van nabij.

    “We beleefden twee moeilijke corona-jaren. Op dit ogenblik tellen we in het Ninia Shopping Center 33 winkelpanden op een totaal van 40. Daar zitten de pop-up winkel Philimoncello en de radio niet in. Pop-up winkels zijn een tijdelijke oplossing, maar altijd beter dan langdurige leegstand. Ook wij zagen trekkers zoals Esprit en H&M vertrekken, maar ondertussen komen er toch weer winkels bij. Ik denk aan CDKN & Friends, de juwelenwinkel Venizi en Jacob’s Conceptstore, die 25 creatieve ondernemers onder één dak groepeert.

    Lokaal en eerlijk

    Is het consumentengedrag na corona veranderd?

    “Het buurt-winkelen is belangrijker geworden, wat positief is voor Ninia. We zien, dat de mensen dit jaar geleidelijk de weg naar ons terugvinden. Tenslotte zijn we erg centraal gelegen en altijd al een stukje van Ninove geweest. Klanten winkelen meer dicht bij huis. De consument geeft nog wel evenveel uit, maar in kleinere bedragen. We merken dat bio, horeca en de beauty-sector (Paris XL, Kruidvat, Multipharma) aan belang winnen. Er gaat ook meer aandacht naar lokale en eerlijke producten. Op die trends proberen we uiteraard in te spelen. ”

    Energiezuiniger

    Welke zijn de toekomstplannen?

    “We zijn in onderhandelingen met potentiële winkels. Ook werken we aan energiezuiniger oplossingen zoals ledverlichting. We willen eveneens extra investeren om de zichtbaarheid naar buiten toe te verbeteren. Er komt nog een nieuw logo en we bieden binnenkort parkeerplaatsen voor elektrische wagens aan.”

    Info: Ninia Shopping Center.

    GGM

    Het Ninia Shopping Center viert dit weekend zijn 20-jarig bestaan met de start van een heuse feestweek.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons