Kringwinkel recycleert in Ninove jaarlijks 500 ton afgedankte goederen

    11 mei 2021

    NINOVE – De kledingcontainers zijn handig voor mensen, die van hun oude kleding en schoenen af willen. Maar ze wekken ook ergernis op door het sluikstorten naast en achter die inzamelpunten. De Kringwinkel beheert die containers.

    Het bedrijf heeft veel aandacht voor de sociale tewerkstelling. Met de inzameling van herbruikbare goederen helpen de Kringswinkels om de afvalberg binnen de regio te verkleinen. Door de verkoop van de gerecupereerde goederen aan goedkope prijzen, bestrijden ze de kansarmoede in Ninove en omstreken.

    Sluikstorten

    We gingen op pad met Sven Haegeman van Kringwinkel Zuid-Oost-Vlaanderen. Hij is onder meer verantwoordelijk voor de coördinatie van het leegmaken van de kledingcontainers en leidt ons rond in het sorteercentrum van Geraardsbergen.

    Wesley is een van de chauffeurs/ophalers en vertelt ons wat hij zoal aantreft bij het inzamelen. Hij kent ook de hotspots, waar het sluikstorten echt de spuigaten uitloopt: de kerk in Outer, het gemeenteplein in Meerbeke en het voetbalplein in Nederhasselt.

    Winkel

    In de Kringwinkel aan de Albertlaan staat winkelverantwoordelijke Sigrid Van Isterdael ons te woord. De winkel in Ninove is een succesverhaal. De ligging is ideaal en er werkt een enthousiast team.

    Het cliënteel is zeer divers. Iedereen komt wel eens snuisteren tussen de tweedehands spullen. Je vindt er zelfs gereviseerde Miele wasmachines aan een zesde van de nieuwprijs met 1 jaar garantie erbovenop.

    Maar ook hier is sluikstorten nooit ver weg. Niels Van Den Steen vertelt ons over het afval, dat hij iedere ochtend ontdekt achteraan de winkel en naast de kledingcontainer.

    JTR

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons