La Lorraine zet medewerkers in de kijker

    13 april 2020

    NINOVE – De industriële bakkerij ondervindt geen noemenswaardige moeilijkheden en functioneert in deze corona-tijd normaal. Naast de aandacht voor de hygiëne en de preventiemaatregelen, zet het bedrijf in op de medewerkers. Die waardering blijkt ondermeer uit een reeks foto’s die ze regelmatig op hun Facebookpagina publiceren.

    La Lorraine Bakery Group is een belangrijke Europese producent voor brood, patisserie en viennoiserie. De vestiging in Ninove is een van de grote spelers in de markt van ovenverse producten. Hier werken ongeveer 450 productiemedewerkers en een 100-tal bedienden.

    Druk is het wel aan de Elisabethlaan. “Ons bedrijf kent de afgelopen jaren een sterke aanhoudende groei”, zegt ons communicatieverantwoordelijke Nele Van Malderen. “We zijn dus wel drukke periodes gewoon. Op dit moment produceert onze bakkerij in Ninove normaal. Zowel de toelevering van grondstoffen als van verpakkingsmateriaal verloopt vlot. Het transport naar onze klanten ondervindt evenmin hinder van de maatregelen.”

    “Onze productiemedewerkers zijn elke dag op post om de toelevering van brood en bakkerijproducten te verzekeren. Wij zijn een essentieel bedrijf met een noodzakelijke rol om de bevolking van voedsel te voorzien. En dat hebben we steeds kunnen waarmaken, ook in de afgelopen weken, waar mensen aan het hamsteren gingen.”

    Hygiëne

    De productie blijft dus gegarandeerd. “Dat heeft ook veel vandoen met de motivatie van onze werknemers, die zeer gedisciplineerd de maatregelen op het vlak van hygiëne en preventie toepassen. Het afwezigheidspercentage blijft laag en we kunnen dus normaal werken. In gewone omstandigheden gelden hier trouwens al heel strikte regels.”

    Daarbovenop neemt het bedrijf veel extra maatregelen: “Afstand houden, mondmaskers, extra handhygiëne, zeer regelmatig ontsmetten van alle productieruimtes… We werken in 2 ‘spiegel-teams’, die elkaar week na week aflossen. Zo minimaliseren wij de kans op besmetting en kunnen wij de continuïteit van al onze activiteiten verzekeren. Er is ook geen contact tussen productiemedewerkers en kantoormedewerkers. Onze kantoormedewerkers werken 1 week op 2 thuis.”

    #bakeryheroes

    La Lorraine toont zijn bijzondere waardering voor de medewerkers.

    “Naast de gezondheidswerkers, die de echte helden van deze crisis zijn, zijn ook alle medewerkers in de voedingssector echte helden. De Belgische voedingsindustrie lanceerde daarom de campagne #FoodHeroes. Wij hebben daarop ingespeeld met een leuke interne campagne. Daarin plaatsen wij onze #bakeryheroes in de kijker. Telkens is er een andere insteek. Zo focussen wij momenteel bijvoorbeeld op onze productiemedewerkers. Zij zijn zeer belangrijk natuurlijk, aangezien zij ons bedrijf draaiende houden.”

    Info: La Lorraine#BakeryHeroes.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons