Lange wachtrijen voor uitverkoop Brantanowinkel

    22 augustus 2020

    NINOVE – Honderden mensen zijn naar Brantano getrokken om koopjes te doen. Aan de vestiging langs de Ring stond een wachtrij van tientallen meter. Op een bepaald ogenblik schoven een 300-tal klanten aan.

    Vanaf zaterdag 22 augustus ging de uitverkoop van start bij schoenenketen Brantano. Door het faillissement van moederbedrijf FNG waren de winkels reeds enige dagen dicht. Volgens veilinghuis Moyersoen worden kortingen tot 75 procent gegeven.

    De uitverkoop bij Brantano was al enkele keren uitgesteld, omdat gesprekken gaande waren met potentiële overnemers, die de inboedel zouden overnemen. Eén van de geïnteresseerden, de Nederlandse groep Ziengs Retail, trok zich afgelopen dagen echter terug.
    De enige partij, die nu nog interesse heeft in de keten, is het Duitse Deichmann. Maar deze zouden de voorraden niet willen overnemen. Daardoor kon de uitverkoop nu toch starten.

    Ook aan de andere vestiging op de Brakelsesteenweg in Outer, ‘Boutik bij Brantano’, stonden wachtrijen voor de deur. Hier ging de winkel uiteindelijk niet open, waardoor de klanten na enige tijd zonder aankopen moesten vertrekken.

    File

    Maar aan de Ringlaan stond een lange file met kooplustigen, net als aan de andere 61 winkels van Brantano.

    “Er waren enorme kortingen”, zegde ons later op de dag een van hen. “Ik had van een vriendin gehoord, dat zij in Aalst was  geweest en het echt de moeite was. Dus wou ik blijven staan omdat ik niks anders te doen had,. Het was dan niet erg om aan te schuiven”

    Helaas raakte die mevrouw niet tot in de winkel. “Om 9.45 uur in de rij gaan staan en om 16.20 uur te horen krijgen, dat je niet meer binnen mag. Zes en een half uur gewacht voor niets, dat is er los over. Er was geen tijdslimiet voor klanten, de mensen konden zolang winkelen als ze zelf wilden. Ze hadden het veel beter moeten organiseren en bijvoorbeeld met tijdssloten kunnen werken. De communicatie met de klanten was ook slecht. Heel veel mensen bleven tevergeefs staan.”

    “Ik heb zeker wel te doen met alle mensen, die hun job verliezen of verloren hebben. Dat is wel erg en zeker in deze corona-tijden zijn er velen. Niet alleen bij Brantano. Maar als ze dan een uitverkoop organiseren, zijn heel wat mensen geïnteresseerd natuurlijk omdat alles ineens spotgoedkoop wordt.”

    Controle

    De uitverkoop was niet in handen van Brantano zelf, maar van het veilinghuis. In Koksijde en Genk sloot de politie een winkel. De veiligheid van het personeel en de klanten en de naleving van de corona-maatregelen waren niet langer gegarandeerd.

    In Ninove was dit niet nodig, aldus burgemeester Tania De Jonge. “De politie heeft regelmatig controle gedaan en iedereen had een mondmasker op. Brantano gaat in de fout door ons niets te laten weten. Als de politie me niet aanbeveelt om te sluiten en er is regelmatig controle, dan volg ik hun advies hierin. Dergelijke beslissingen worden immers altijd genomen in overleg met de politie. Sluiten als de massa er al staat is chaos creëren en dat zou meer schade toebrengen.”

    GNE/MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons