• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  ‘Les Terroirs’: een nieuwe wijnhandel in de Ninoofse opstartwinkel

  06 maart 2021

  NINOVE – Maxim Adriaens opent vrijdag 12 maart ‘Les Terroirs’: een wijnhandel in de opstartwinkel aan het Oudstrijdersplein in het hart van de stad.

  ‘Les Terroirs’ heeft al een webshop; vanaf volgende vrijdag bestaat deze ook als een fysieke winkel.

  Maxim Adriaens maakte van de corona-nood een deugd: “Vorig jaar zat ik twee maand thuis en kwam de idee bij me op om een alternatief te zoeken. Aangezien wijn mijn passie is, kwam ik snel op een wijnhandel uit. Onze stad kan een goede wijnwinkel best gebruiken. De barrière tussen de wijnhandel en de supermarkt is nog te groot.”

  Toen hij verleden jaar in augustus de opstartwinkel op het Oudstrijdersplein zag vrij staan, diende hij een dossier in bij de stad. “In januari kreeg ik uiteindelijk het bericht, dat mijn kandidatuur was weerhouden.”

  En dus opent hij vrijdag 12 maart ‘Les Terroirs’. “We specialiseren ons niet in één land, maar willen het beste van alle wijnlanden aanbieden. Van de gewone wijn tot de gespecialiseerde en duurdere flessen.”

  Naast wijn zal je er ook aperitiefhapjes, wijnaccessoires zoals glazen en kurkentrekkers en vintage meubelen kunnen kopen.

  Maxim zal de tweede uitbater zijn van de opstartwinkel. Eerder vond Griet Beazar er de ideale springplak om met ‘à la bonheur’ een winkel te beginnen. Inmiddels baat ze haar zaak uit in een hoekpand van de Kaardeloodstraat en de Lavendelstraat. “Het was een hele fijne periode om te beginnen, ondanks de corona-beperkingen. Ik heb geleerd niet te snel op te geven. Als je een aantrekkelijk product hebt, komen de mensen toch over de drempel.”

  Praktisch

  • Plaats: Les Terroirs, Oudstrijdersplein 18 Ninove.
  • Openingstijden:
   – dinsdag van 8 uur tot 14 uur en van 17 uur tot 19 uur,
   – woensdag en donderdag van 12 uur tot 20 uur,
   – vrijdag van 13 uur tot 21 uur,
   – zaterdag van 9 uur tot 17 uur.
  • Info: Les Terroirs.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons