Logistieke aanpassingen na evaluatie eerste heropgestarte dinsdagmarkt

  01 juni 2020

  NINOVE – De werkgroep lokale economie besprak woensdag 27 mei een aantal pijnpunten van de eerste marktdag sinds de opschorting. Ondermeer het circulatieplan en de openingstijden bleken voor verbetering vatbaar.

  Om de volgende dinsdagmarkten vlotter te laten verlopen, zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd.

  • Zowel in- als uitgang van de markt komen aan de kant van de rotonde Bevrijdingslaan/Vuurkruisersstraat.
  • De circulatie is aangepast (tweerichtingsverkeer aan de bovenkant van de markt, kant Oudstrijdersplein) zodat de bezoekers de volledige markt kunnen aflopen.
  • De markt duurt tot 12.30 uur (half uur langer) zodat werkenden inkopen kunnen doen tijdens hun middagpauze.

  Schepen voor lokale economie Alain Triest (Open VLD): “Ondanks de zware beperkingen door de hogere overheid, ben ik blij dat alle voorbereidingen van het speciale marktteam niet voor niets zijn geweest. Met als resultaat een vlotte markt. Deze testmarkt heeft ons ook een aantal dingen geleerd. Vandaar de aanpassingen om de volgende markten nog vlotter, beter en veiliger te maken voor de bezoekers én de kramers. Het is wel duidelijk, dat de overgang van het normale fun-shoppen naar een run-shoppen, ook bij hen nog moet groeien. Maar we vertrouwen erop dat dit in orde komt.”

  Afspraken

  Om de markt zo veilig mogelijk te laten doorgaan, zijn een aantal afspraken nodig:
  – een mondmasker dragen,
  – de looprichting volgen,
  – afstand houden,
  – terugkomen als er een lange wachtrij staat,
  – niet funshoppen,
  – de looprichting aan de buitenkant van de markt aanhouden (bezoekers moeten altijd op het rechtervoetpad lopen, ook op de marktdag).

  Praktisch

  • Dinsdagmarkt op de Centrumlaan.
  • In- en uitgang: kant Vuurkruisersstraat/Bevrijdingslaan.
  • Openingsuren: 8 uur tot 12.30 uur.
  • Maximaal aantal toegelaten bezoekers: 260.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons