• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Luc Verhaege (brouwerij Slaghmuylder): “Ook deze crisis komen wij te boven”

  07 april 2020

  NINOVE – De productie in brouwerij Slaghmuylder is sinds het begin van de corona-maatregelen stil gelegd; het personeel is tijdelijk technisch werkloos. Toch klinkt zaakvoerder Luc Verhaege niet meteen somber. “Het ziet er weliswaar niet goed uit, maar we komen het te boven. En klanten kunnen nog altijd in de brouwerij terecht voor een aankoop.”

  De brouwerij moest noodgedwongen de productie stoppen. “We zijn als een van de eersten getroffen door de corona-maatregelen”, aldus Luc Verhaege. “Als de cafés moeten sluiten, stopt ook onze afzet. Ons personeel is technisch werkloos voor twee tot drie maand. Maar ik voorzie dat het wellicht juni zal zijn voor we terug kunnen brouwen. Het is geen rooskleurig vooruitzicht.”

  Al heeft de brouwer wel begrip voor de overheidsbeslissingen. “Nu primeert de gezondheid van elk van ons. En ik ben zeker dat we ook deze crisis te boven komen. Brouwerij Slaghmuylder bestaat al 160 jaar en heeft twee oorlogen overleefd. Wij zijn een familiale brouwerij, onze producten vind je niet in de grootwarenhuizen. Het is altijd onze keuze geweest om te leveren aan cafés en bierhandels. Daar houden wij aan vast, ook nu.”

  De productie is dan wel stilgevallen, klanten kunnen nog steeds terecht in de brouwerij voor hun bakje Witkap. “De poort staat in de week open en als voedingszaak mogen we onze producten verkopen. Ikzelf of een van de kinderen zijn hier dagelijks aanwezig. Uiteraard nemen ook wij bij een bestelling de veiligheidsvoorschriften ernstig.”

  Info: brouwerij Slaghmuylder.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons