Europese Fiesta Europa-markt komt naar Ninove

09 september 2018

NINOVE – Reeds meer dan 7 jaar ontwikkelen de organisatoren een marktconcept onder de benaming ‘Fiesta Europa’. De voorgaande jaren bracht dit een massa mensen op de been in Ninove. Van 14 tot 16 september zal dit niet anders zijn.

Hiervoor hebben ze zich laten inspireren door buitenlandse voorbeelden. In essentie komt het hierop neer: marktkramers uit zoveel mogelijk verschillende Europese landen bij elkaar brengen op meerdaagse internationale feestmarkten. Natuurlijk brengen zij meestal specialiteiten mee uit hun eigen land of regio. Niet alleen gastronomie, lokale gerechten en streekproducten, maar ook allerlei artisanaat, lederwaren, edelstenen, zeepsoorten, houtsnijwerk, textiel, enz. bieden zij te koop aan.

Uit alle hoeken van Europa komen ze, van Finland tot Hongarije, van Engeland tot Italië. Op de Ninoofse ‘Fiesta Europa’-markt zijn goed 40 deelnemers present uit een 12-tal landen. ‘Fiesta Europa’ loopt over verschillende dagen op een aantrekkelijke locatie. Er zijn verschillende eet- en drankstandjes aanwezig met specialiteiten uit verschillende Europese landen.

Zo ontstaat een kleurrijke en kwaliteitsvolle Europese markt met een heel gevarieerd aanbod. Noem het gerust een ‘feest van Europese marktkramers’. Het feit dat de meeste deelnemers ook werkelijk uit die landen komen en niet eens onze taal spreken, maakt de markt heel authentiek en brengt vanzelf een aangename sfeer. Het ongedwongen gezellige karakter spreekt de bezoekers erg aan. Er zijn ook muzikale optredens en een kinderhoek met animatie.

Fiesta Europa Ninove van vrijdag 14 tot zondag 16 september op het Niniaplein langsheen de Centrumlaan en Kaardeloodstraat.

Openingstijden:

  • vrijdag 14 september  van 12 tot 21 uur (of later bij goed weer);
  • zaterdag 15 september van 10 tot 21 uur (of later bij goed weer);
  • zondag 22 april van 10 tot 19 uur.
Info: www.fiestaeuropa.eu .
GNE
  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons