N-VA wil geen nieuw afvalbedrijf in Ninove

  30 juli 2020

  OKEGEM – Voor Johan Soetaert (voorzitter N-VA Ninove) hoort een afvalbedrijf met de bijhorende geluids- en stoflast en zwaar vrachtverkeer niet thuis in een KMO-zone. Deze grenst aan een woonzone.

  De nv Madison en Vernaco Invest dienden een omgevingsvergunning in bij de provincie Oost-Vlaanderen. Op de tennisterreinen aan de Aalstersesteenweg 275 willen ze een op- en overslag maken van afvalstoffen. Het openbaar onderzoek loopt nog tot en met 1 augustus.

  Woonzones

  “In die aanvraag is ook sprake van een breekmachine om puin te vergruizen en grond te zeven”, aldus Johan Soetaert. “Die machine zou komen op amper 6 meter van de bestaande woonpercelen. De recente negatieve ervaringen met TIM bvba langs de Elisabethlaan tonen aan, dat dergelijke bedrijven niet thuishoren in de buurt van woonzones. Ook het ijzerverwerkend en schrootbedrijf Van den Brouck-De Sutter bvba, langs de Aalstersesteenweg, zal verhuizen naar het nieuwe bedrijventerrein Doorn Noord.”

  Daarom eist de N-VA Ninove, dat het stadsbestuur deze vergunningsaanvraag negatief adviseert. Aangezien het bedrijf is van klasse 1, zal de provincie Oost-Vlaanderen de uiteindelijke beslissing zal nemen.

  Info: omgeving@ninove.beomgevingsloket.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons