N-VA wil geen nieuw afvalbedrijf in Ninove

    30 juli 2020

    OKEGEM – Voor Johan Soetaert (voorzitter N-VA Ninove) hoort een afvalbedrijf met de bijhorende geluids- en stoflast en zwaar vrachtverkeer niet thuis in een KMO-zone. Deze grenst aan een woonzone.

    De nv Madison en Vernaco Invest dienden een omgevingsvergunning in bij de provincie Oost-Vlaanderen. Op de tennisterreinen aan de Aalstersesteenweg 275 willen ze een op- en overslag maken van afvalstoffen. Het openbaar onderzoek loopt nog tot en met 1 augustus.

    Woonzones

    “In die aanvraag is ook sprake van een breekmachine om puin te vergruizen en grond te zeven”, aldus Johan Soetaert. “Die machine zou komen op amper 6 meter van de bestaande woonpercelen. De recente negatieve ervaringen met TIM bvba langs de Elisabethlaan tonen aan, dat dergelijke bedrijven niet thuishoren in de buurt van woonzones. Ook het ijzerverwerkend en schrootbedrijf Van den Brouck-De Sutter bvba, langs de Aalstersesteenweg, zal verhuizen naar het nieuwe bedrijventerrein Doorn Noord.”

    Daarom eist de N-VA Ninove, dat het stadsbestuur deze vergunningsaanvraag negatief adviseert. Aangezien het bedrijf is van klasse 1, zal de provincie Oost-Vlaanderen de uiteindelijke beslissing zal nemen.

    Info: omgeving@ninove.beomgevingsloket.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons