• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Nienofske Straffe Kaffee: koffielikeur met een lokale toets

  01 november 2020

  NINOVE – Noem het een gat in de Ninoofse markt: een eigen jeneverlikeur met koffiesmaak. Het was er nog niet en Jaro Goubert bedacht het. Ideaal voor onder de kerstboom, al moet je daarop niet wachten om het drankje te savoureren.

  Uitgieten, opwarmen, in een mooi glas gieten, een toefje slagroom erop en chocoladeschilfers. Meer heb je binnenkort niet nodig om van een heerlijke Nienofske Straffe Kaffee te genieten.

  En als je een fles koopt, krijg je er op het mooie etiket nog een korte historie bij over het ontstaan van de bijnaam kaffeegieters. Het nuttige aan het aangename paren.

  Ninoofs

  “Er bestaan al heel veel soorten koffielikeur”, is de uitleg van bedenker Jaro. “Maar een Ninoofse variant was er nog niet. We wilden natuurlijk de band met Ninove duidelijk maken. Ninovieters zijn van oudsher kaffeegieters, dat zat al goed. De ontwerper van het etiket is bovendien iemand, die al twee keer de winnende carnavalsaffiche ontwierp. En natuurlijk mocht het Oud Stadhuis als herkenbaar gebouw niet ontbreken.”

  Ninove heeft helaas geen eigen stokerij en dus was Jaro wel gedwongen om hiervoor uit te wijken naar Aalst. Niet meteen het einde van de wereld. En omwille van de historie met de wettel en de ezel hebben Ninovieters zelfs nog een band met de Ajuinen.

  Webshop

  De flessen (70 cl, 18 %) kosten € 23. “Je kunt ze bestellen via onze webshop. We leveren binnen Ninove gratis aan huis. Zodra de horeca terug open mag, zul je een Nienofske Straffe Kaffee ook in enkele cafés kunnen drinken.”

  Ninofmedia mag 1 fles weggeven. Deel dit artikel op Facebookpagina van Ninofmedia. Onze onschuldige hand van dienst wijst dan een winnaar aan. We verwittigen de gelukkige.

  Info: Nienofske Straffe Kaffee.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons