• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Ninove doet niet mee met ‘Week van de Markt’

  05 oktober 2020

  NINOVE – De provinciale promotiecampagne rond de ‘Week van de Markt’ loopt van 5 tot en met 11 oktober. Ninove doet niet mee en dat is een bewuste keuze, aldus schepen van lokale economie Alain Triest (Open VLD).

  26 Oost-Vlaamse gemeenten nemen deel aan de ‘Week van de Markt’: van Aalst tot Zottegem. Het is een initiatief van de provincie en de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (Erov).

  De marktkramers hopen met dit gezamenlijk initiatief een positief beeld te creëren van de wekelijkse markten. Ze willen consumenten overtuigen om aankopen te doen op de markt en zo een toekomst te verzekeren voor de sector.

  Limiet

  Ninove doet niet mee met die actie.

  “Geen vergetelheid, maar een bewuste keuze”, zegde ons schepen Alain Triest. “We hebben daar grondig over gediscuteerd, maar verkozen uiteindelijk om dit keer niet mee te doen. Elke stad of gemeente moet dat voor zichzelf uitmaken. Maar in Ninove hebben we een van de grootste markten uit de wijde regio. Elke dinsdagnamiddag krijg ik een verslag na afloop van de markt. Heel dikwijls blijkt dat we tegen de limiet zitten van het aantal bezoekers, dat we kunnen toelaten.”

  Tot nader order gelden immers nog altijd de specifieke corona-maatregelen voor de markten. “We zitten dus regelmatig tegen de rand van het toegelaten aantal klanten. Het is dus niet aangewezen om nu een extra promotiecampagne te voeren. Dan trek je nog meer marktbezoekers aan, die je dan moet teleurstellen of laten wachten in lange rijen.”

  “We hopen, dat we in de toekomst wel onze dinsdagmarkt extra kunnen promoten. Zodra dat mogelijk is, zullen we dit zeker doen.”

  Info: Week van de Markt.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons