Ninovieters blazen brouwerij Eylenbosch nieuw leven in

    01 februari 2021

    NINOVE/WAMBEEK – Iedereen, die regelmatig via de N8 naar Brussel rijdt, kent ongetwijfeld de immense gevel aan ‘De Spanuit’. Daar was vroeger de brouwerij Eylenbosch gevestigd. Het gebouw krijgt een nieuwe toekomst en de brouwerij wordt nieuw leven ingeblazen. Daarvoor zorgen twee Ninovieters: Klaas Vanderpoorten en Jeroen Lettens.

    Na 30 jaar starten zij, samen met Erik De Keersmaeker, de brouwerij opnieuw op.

    Patience

    We ontmoetten het duo in Wambeek, waar de vaten lambiek geduldig rijpen in een zaal van brouwerij De Troch.

    Brouwmeester Klaas Vanderpoorten gaf tekst en uitleg over het brouwproces en de ‘patience’, die je daarbij moet opbrengen. De eerste oude geuze met 100 % Eylenbosch lambiek voorziet hij in het najaar van 2022.

    Intussen brengen de Ninoofse ondernemers drie andere soorten bier op de markt onder de naam ‘Patience for Eylenbosch’: een saison, een pale ale en een speciaal blond.

    Jeroen Lettens vertelde ons over zijn liefde voor oude geuze en oude kriek en gaf nog enkele culinaire tips mee.

    Info: brouwerij Eylenbosch.

    JTR

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons