“Onderschat de kracht niet van een man uit Meerbeke”

    21 mei 2021

    MEERBEKE – Amper twee jaar is café Tuup in de Gemeentehuisstraat open en in die periode al zes maand verplicht gesloten. “Soms zag ik het niet meer zitten”, vertelde ons Daan De Deyn vrijdagnamiddag 21 mei. “Maar ik geef de moed niet op. De mensen zijn erop gebrand, ze zijn al maanden niet buiten geweest.”

    Door het terrassenplan kan Daan De Deyn zijn klanten ontvangen op de parking schuin tegenover zijn zaak. Aanvankelijk met een tap in een camionette, nu vervangen door een metalen chalet uit Nederland. Net als de tenten bedoeld om het zo droog mogelijk te houden.

    Wind

    “Maandag waren de tenten zelfs kapot gewaaid. Maar de chiro heeft me geholpen en ik heb nieuw materiaal gekocht. Allemaal investeringen, wellicht voor een beperkte tijd. Maar de klanten zijn zeer tevreden en ik heb toch ook al veel hulp gekregen. Vorige week zat het hier alle dagen vol, ondanks het weer. Verkleumd maar toch tevreden dat ze kunnen buiten komen.”

    Net die appreciatie geeft Daan de moed om door te doen, in een T-shirt met de toepasselijke tekst uit de titel.
    Al zit het soms wel heel erg tegen. De hevige regen en rukwind net na ons gesprek takelden zijn tent alweer lelijk toe.

    Moesj

    Nogal wat horecazaken openden zelfs niet, precies omwille van het kwakkelend voorjaar. Hans Michiels bijvoorbeeld van café Moesj, op de hoek van de Gemeentehuisstraat en de Nieuwstraat.

    “Dertig jaar terug zou ik ook die zware inspanningen hebben geleverd. Maar ik zag het nu niet zitten om de parking hier tegenover om te vormen tot een terras. Het zijn toch weer investeringen met kans op schade door de hevige wind. Maar ik kom goed overeen met Daan en Linda van ’t Oud Withuis en ga er graag langs.”

    Zelf hoopt hij te kunnen heropenen op 10 juni. “Als de maatregelen het natuurlijk mogelijk maken. Maar het zou heel leuk zijn, want iedereen is het echt beu, het is op. Niemand kan het nog volhouden.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons