Ook dit jaar geen bloemenmarkt op de Graanmarkt

    15 mei 2021

    NINOVE – Voor het tweede jaar op rij zal in mei geen bloemenmarkt plaatsvinden. Die zou als ‘jaarmarkt’ pas vanaf juni zijn toegelaten.

    Ondanks het feit, dat er wekelijks wel een dinsdagmarkt is, met de begeleidende corona-maatregelen, besliste de dienst lokale economie om andermaal geen bloemenmarkt te organiseren. Een bloemenmarkt zou gelijk gesteld zijn met een jaarmarkt en deze is nationaal pas vanaf juni toegestaan.

    Er is eigenlijk wel onduidelijkheid onder welke categorie een bloemenmarkt valt. In Gent bijvoorbeeld heeft wel een bloemenmarkt plaats.

    Voor de plaatselijke handelaars is het spijtig, dat ze niet op de succesvolle Ninoofse bloemenmarkt kunnen staan. De klanten zullen dan weer het mooie en gevarieerde aanbod missen en de gratis potgrond.

    Als je van plan bent om jouw woning in de bloemetjes te zetten, zal je naar de lokale handelaar moeten gaan en dus niet naar de bloemenmarkt.

    Hopelijk is er voor volgend jaar op dat vlak beter nieuws.

    GNE – Foto Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons