Opnieuw extra terrassenruimte van mei tot november

  01 april 2024

  NINOVE – De gemeenteraad ging maandag 25 maart unaniem akkoord met de uitbreiding van bestaande en bijkomende terrassen voor de cafés, vanaf woensdag 1 mei tot en met zondag 3 november 2024.

  “Die maatregel hebben we ingevoerd sinds de coronaperiode als steun voor onze lokale horeca”, gaf de schepen voor lokale economie Alain Triest (Open Vld) nog mee. “Ook nu kan die uitbreiding terug, mits een eenvoudige aanvraag. Voor Meerbeke voorzien we eveneens een terrassenplein aan de Gemeentehuisstraat.”

  Werken

  Stijn Vander Elst (Open Vld) lag indertijd mee aan de basis van die regeling en had nu een suggestie voor de schepen. “Er zullen gedurende enkele maanden werken plaatsvinden in de handelskern. Aangezien deze toch steeds langs één helft zullen gebeuren, is het wenselijk om aan de overkant van het Oudstrijdersplein tijdelijke terrassen te voorzien.” Dat kon voor de schepen, indien er geen doorgaand verkeer is.

  Dany Goessens (Forza Ninove) stelde wel vast, dat in het oorspronkelijk reglement een uitbreiding van een terras maar kon na schriftelijk akkoord van de buren. “Dat is niet meer het geval. Als een bewoner niet akkoord gaat, kan de stad toch de toelating voor een terras geven.”

  “Het zal steeds maatwerk blijven”, reageerde schepen Triest. “Aanvankelijk was iedereen positief over deze maatregel, maar stilaan kwamen er klachten. Als die gegrond zijn, volgt geen toelating. Indien ongegrond, geven we toch een toelating voor een uitbreiding. We zullen die beslissingen telkens goed motiveren.”

  Alle raadsleden stemden in met het reglement voor de extra terrassenruimte.

  Aanvraag

  De aanvraag om een uitgebreid zomerterras te plaatsen, moet gebeuren vóór 14 april 2024. Uitbaters kunnen hun aanvraag doen via Ninove-terrasvergunning. Ook voor een tijdelijke uitbreiding van het zomerterras, kunnen horeca-uitbaters op deze pagina terecht.

  MLI – Foto: Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons