‘Ouwen Duiker’ op de kunsttoer

    24 juni 2023

    BRAKEL – Brouwerij Hedonis en de Gentse kunstenaar Joren Van Acker slaan de handen in elkaar. Ze brengen een gelimiteerde serie ‘Ouwen Duiker’ uit met etiketten, ontworpen door Joren.

    Brouwerij Hedonis gaat de artistieke toer op met haar meest gekende bier ‘Ouwen Duiker’. Hiervoor tekende de Gentse kunstenaar Joren Van Acker een reeks ‘duikers’, in zijn kenmerkende stijl met houtskool op papier. De beste 3 duikers zullen in een gelimiteerde oplage worden verkocht: 150 flessen van 75 cl per kunstwerk.

    Unieke samenwerking

    Joren Van Acker is een jonge visuele kunstenaar en rasechte Gentenaar. In de thematiek, die hij gebruikt in zijn kunstwerken, komen vaak onderwaterlandschappen, duikers, boten voor. Naast zijn passie voor kunst, is hij ook een groot liefhebber van Belgisch bier.

    “Op een gegeven moment was ik een Ouwen Duiker aan het drinken op café in Gent en dacht ik: dát is het! Dit bier past perfect bij de stijl en de thematiek van mijn werken. Diezelfde avond nog nam ik contact op met Jasper, de marketingverantwoordelijke van brouwerij Hedonis. Hij deelde meteen mijn enthousiasme.”

    Nadat de brouwers en Joren elkaar enkele keren hadden ontmoet, was het duidelijk: er zou een gelimiteerde serie van het bier komen met 3 tekeningen van Joren erop. Er zijn in totaal 150 pakketten beschikbaar, waarin telkens 3 verschillende flessen zitten. De etiketten zijn genummerd, dus elke fles is uniek. Daarnaast heeft Joren ook élk etiket zelf gesigneerd en de verpakking gevouwen met zijn houtskoolhanden.

    Ouwen Duiker

    Het bier Ouwen Duiker kent zijn oorsprong in Gent in 2015 en is sindsdien een vaste waarde geworden voor de liefhebber van het betere speciaalbier. Leopold De Ketelaere van brouwerij Hedonis is de brouwer

    De Ouwen Duiker is een American Pale Ale van 7 %. In de volksmond spreekt men van een blonde fruitige doordrinker. Bij dit bier zorgen de Amerikaanse hopsoorten Mosaïc en Citra voor een fruitige geur.

    De naam Hedonis verwijst naar het hedonisme, de filosofische leer waarbij streven naar genot het hoogste goed is. De ambachtelijke brouwerij beschikt over een assortiment van 4 verschillende biersoorten: Ouwen Duiker, Suzanne, Excuse Me While I Kiss My Stout en Middenvakrijder.

    Info: de pakketten zijn te koop op de webshop van brouwerij Hedonis voor € 45/stuk.

    MLI – Foto’s Tim Tronckoe ©

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons