Over de veerkracht van een wijnsommelier

    13 februari 2021

    POLLARE – Wouter De Nul behaalde in 2008 het diploma van Maître Sommelier aan de bekende Brugse hotelschool Ter Groene Poorte. Het resultaat van vier jaar hard studeren in combinatie met heel wat wilskracht.

    De Pollarenaar baat nu zijn eigen zaak uit op Steenberg.

    ‘Château Brillant’ (neen niet het lekker stuk rundsvlees) is een wijnhandel, die focust op de particuliere markt. Je kan er wijn proeven in een gezellig kader met het deskundig advies van een gepassioneerde wijnkenner.

    Wouter De Nul kent de traditionele Europese terroirs op zijn duimpje. Toch heeft hij een boontje voor de Zuid-Afrikaanse wijnhuizen.

    Degustaties

    De corona-crisis sloeg hard toe in de horecasector. “Vooral tijdens de eerste lockdown ging het steil bergaf. In die periode was het wikken en wegen”, vertelde hij ons. “Toch neem je dan beslissingen, die je misschien anders nooit zou nemen.”

    De Nul creëerde zijn eigen webshop en organiseert nu zelfs online wijndegustaties.

    Ninofmedia had, vergezeld van een uitstekend glas champagne, een uitgebreid gesprek met de wijnsommelier.

    Info: Château Brillant, Steenberg 96 – 9401 Pollare – 0473 93 59 51 .

    JTR

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons