Pascal Carael: “Maak van Ninove terug een bruisende stad”

    03 september 2021

    NINOVE – De vzw Ninoverend hield aan de vooravond van de jaarmarkt een kick-off voor de Ninoofse handelaars. We pikten er enkele interessante initiatieven mee: een reuzenrad met eindejaar en een proefproject met elektrische busjes.

    Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) benadrukte het belang van deze nieuwe handelsvereniging om Ninove terug op de kaart te zetten. Daarvoor kunnen de handelaars ook rekenen op het Ninia Shopping Center, dat inzet op de lokale verankering.

    Bij die gelegenheid is ook de nieuwe centrummanager voorgesteld: An Van den Berghe. Zij zal mee de kar trekken om de handelaars te ondersteunen als brugfiguur tussen de vzw Ninoverend en het stadsbestuur.

    Verkeersluw

    Voorzitter Pascal Carael lichtte de omschrijving toe van de twee Ninoofse handelskernen: de Rechteroever en Ninove Centrum.

    Nieuw is een project om vooral met belangrijke handelsevenementen en de eindejaarperiode de binnenstad verkeersluw te maken. In een proefproject zouden elektrische busjes om het kwartier langs de grote parkeerplaatsen buiten het centrum langsrijden. Op die manier hopen de vereniging en de stad parkeerproblemen te voorkomen.

    Reuzenrad

    Jeroen Wiggeleer blikte ook al vooruit op de eindejaarperiode. Naast een kerstman met slee en een ijsbeer, zou vooral een reuzenrad de blikvanger moeten worden. Het waar en hoe en wanneer kon hij nog niet meteen duiden, maar het is vooral de bedoeling om mensen van buiten Ninove aan te trekken en dat tijdig aan te kondigen.

    Info: Ninoverend vzw.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons