Peter Hemerijckx: “Onze nieuwbouw is geen sociaal wooncomplex”

    15 maart 2022

    NINOVE – De 19 appartementen met winkelruimte op de hoek van de Pollarebaan en de Leopoldlaan zijn helemaal niet bedoeld als sociale appartementen. Blijkbaar dachten een aantal lezers/volgers dat wel en dus even de puntjes op de i.

    In ons gesprek vorige week met Jonas De Vlieger (algemeen directeur Sociaal Verhuurkantoor Zuid-Oost-Vlaanderen) hadden we het over de flats, die het sociaal verhuurkantoor daar voor de kerkfabriek van Ninove zal doorverhuren.

    “Ik kreeg de afgelopen dagen veel telefoontjes van klanten”, meldde ons Peter Hemerijckx van de gelijknamige bouwfirma, die daar het nieuwe appartementencomplex realiseert. Ook op Facebook gaf dit aanleiding tot heel wat commentaar.

    Verhuurkantoor

    Voor alle duidelijkheid: de kerkfabriek van Ninove heeft 3 van de 19 appartementen gekocht om door te verhuren via het sociaal verhuurkantoor. Het zijn flats met twee slaapkamers, dus niet geschikt voor grote gezinnen maar eerder voor oudere mensen, jonge koppels of alleenstaande ouders. Het sociaal verhuurkantoor ziet ook nauwlettend toe op het onderhoud en het herstel. Dus moet niemand bevreesd zijn, dat die drie flats binnen de kortste keren zullen verkommeren.”

    Interesse

    Voor de 19 appartementen en de commerciële ruimte op het gelijkvloers was de interesse alvast groot.

    “Aanvankelijk was er zoals overal in corona-tijden wat terughoudendheid, maar sinds vorig jaar hernam de bouwmarkt goed en zijn de appartementen eigenlijk vlot verkocht geraakt. Enkel de loft is nog vrij. Het zullen dan ook kwalitatief goed afgewerkte flats zijn, met een terras achteraan en zicht op de open groen ruimte.”

    Zoals Peter ons eerder zegde, zit de bouw op schema.

    “Binnen een goeie week zijn de werken aan de kelderruimte afgerond en is meteen het zwaarste werk achter de rug. Dan kunnen we beginnen aan de bouw van de verdiepingen. Halfweg 2023 zullen de bewoners hun nieuwe flats kunnen betrekken.”

    Info: Hemerijckx P&A.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons