Plastiekcentrale Adriaens heropent op oude bouwsite: “De zware brand heeft ons niet klein gekregen”

    04 augustus 2017

    Metershoge vlammen en een heleboel rook… Rond 3 uur ’s ochtens brak op 27 augustus 2015 brand uit in de magazijnen van Plastiek Adriaens op de hoek van de Gentsestraat en de Herlinckhovestraat in Outer. Brandweerploegen uit Ninove, Denderleeuw en Aalst konden samen met de korpsen uit Geraardsbergen, Wichelen, Wetteren, Lede en Gent jammer genoeg niet vermijden dat de loods en aanpalende woning volledig werd verwoest. Een speurhond van de federale politie ontdekte al snel twee brandhaarden, wat erop wijst dat de brand zo goed als zeker werd aangestoken. Tot op de dag van vandaag zijn er nog steeds heel wat vraagtekens: de dader werd niet gevonden. 

    Amper 2 dagen na de brand besloten Hugo Adriaens en zijn dochter Evy de winkel al opnieuw te openen in hun opslaggebouwen aan de Albertlaan. Dit als tijdelijke oplossing tot hun nieuwe magazijn op de oude bouwsite klaar zou zijn. “De klanten stonden hier nog elke dag aan de deur”, zegt Evy Adriaens, die samen met haar zus Vicky de winkel openhoudt. “We zijn al veertig jaar hier gevestigd en willen niet verhuizen.” Ondertussen is het nieuwe grotere magazijn met opslagruimte en kantoor open voor de klanten. “Alles is ook gloednieuw, waardoor de kinderen nog heel lang ervan gaan kunnen genieten”, vertelt Hugo. “De klanten kunnen vanaf nu hier opnieuw terecht, al moet er wel nog een massa gerief naar hier komen en moet alles nog zijn plaats krijgen. Ook onze hond moet zijn draai hier nog vinden, maar we zijn erg blij om hier terug te zijn.”

    Symbolische openingsdatum

    De officiële opening van de nieuwbouw met een hapje en drankje staat gepland op zaterdag 26 augustus vanaf 17 uur. “Een symbolische dag voor ons, aangezien de brand dan exact twee jaar geleden zal zijn. Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik daaraan denk maar je moet vooruit kijken. Met de opening op die dag willen we vooral aantonen dat we niet klein te krijgen zijn”, lacht Hugo. 

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons