Provinciale steun voor detailhandel, middenstand en horeca

    24 januari 2022

    NINOVE – 14 lokale besturen en 9 handelsverenigingen ontvangen van de provincie Oost-Vlaanderen een projectsubsidie. Ninove staat niet in de lijst van gegadigden.

    Gedeputeerde Leentje Grillaert (CD&V), bevoegd voor Middenstand: “Voor steden en gemeenten blijft de uitdaging om steeds opnieuw een doelgericht eigentijds detailhandelsbeleid te voeren. Dit om de handelskernen aangenaam, aantrekkelijk en leefbaar te houden. Maar ook om de lokale handelszaken offline en online zichtbaarheid te geven.”

    Samen met de middenstands- en horecaverenigingen organiseren de steden en gemeenten acties. Deze moeten de beleving verbeteren, lokaal kopen aanmoedigen en de leegstand aanpakken.

    Projecten

    Een aantal projecten van steden en gemeenten voor 2022 zijn goedgekeurd voor een totaalbedrag van € 77 501,27. De toegekende subsidies variëren van € 10.000 (Aalst en Dendermonde) tot € 1.700 (Sint-Laureins en Zele).

    Projecten van detailhandels-, middenstands- en horecaverenigingen voor 2022 ontvangen in totaal € 36 360,91. Daar schommelen de toegekende subsidies tussen de € 5.000 (Oudenaarde, Grembergen en Geraardsbergen) en € 2.200 (Waasmunster).

    Ninoverend

    De vzw Ninoverend diende vorig jaar geen project in en mist dus een subsidie.

    “Wij hebben vorig jaar inderdaad geen aanvraag gedaan”, aldus de voorzitter Pascal Carael. “Die mogelijkheid is in augustus vernoemd geweest tijdens een vergadering met de stadsdiensten. Maar we hadden te weinig tijd en mensen om dat te doen. We zaten op dat moment al overlast met werk en de stad wou ons daarin niet bijstaan.”

    In het verleden kreeg de organisatie al twee keer een provinciale subsidie.

    “Je moet aan heel wat voorwaarden voldoen. Als je ziet, dat maar negen verenigingen subsidies ontvangen, besef je dat het een heel werk is, voor je iets krijgt. Wij weten wat je daarvoor moet doen. Er stonden toen verschillende activiteiten op onze agenda, die hoogdringend waren: de jaarmarkt, de topdagen, de eindjaaractiviteiten. Dat was een pak werk voor drie mensen en voor die aanvraag hadden we niet de tijd meer.”

    Maar niet getreurd. De vzw Ninoverend vroeg en kreeg tijdens de gemeenteraad op 13 december l.l. van de bestuursmeerderheid € 10.000 extra voor de organisatie van een reuzenrad tijdens het evenement ‘Wintertijd’ in december 2021. Daar kwam minder administratieve rompslomp aan te pas; een eenvoudige vraag volstond. De vzw Ninoverend ontvangt van de stad een jaarlijkse toelage van € 75.000.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons