Provinciale subsidie voor fietssuggestiestroken en biobermen op Industriezone 2.

    17 december 2019

    GENT/NINOVE – De Oost-Vlaamse deputatie keurde € 120.000 aan subsidies goed voor 6 projecten, die inzetten op verduurzaming van bedrijventerreinen. De Ninoofse Industriezone 2 krijgt daarvan € 20.000.

    Industriezone 2 of het beneden industriepark omvat de Pamelstraat-Oost en de Nederwijk-Oost. Het bestaat sinds eind 1960, maar het duurde nog tot begin de jaren ’70 van de vorige eeuw voor de eerste bedrijven zich daar vestigden. Het gebied beslaat 81 ha tussen de Dender en de spoorweg.

    Alle bedrijven in die zone groepeerden zich vanaf september 2015 in een vzw Industriezone 2. Deze vzw ijvert samen met de bedrijven op de Industriezone 2 voor de verbetering van de signalisatie, de verkeersveiligheid en het imago.

    De provincie maakt voor volgend jaar € 20.000 vrij. Deze subsidie is bedoeld voor de aanleg van fietssuggestiestroken en biodiverse bermen op het industrieterrein.

    MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck 

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons