Provinciale subsidies voor landschapsbeheer door landbouwers

    07 oktober 2020

    OOST-VLAANDEREN — De provincie geeft subsidies voor een kwaliteitsvol landschapsbeheer door (verenigingen van) landbouwers.

    Landschapsbeheer is de zorg voor het onderhoud van het landschap. Het is het geheel van activiteiten, die de kwaliteit van het landschap (biodiversiteit, identiteit, duurzaamheid, beeldkwaliteit…) in stand houden of verbeteren.

    Steeds meer landbouwers nemen de rol op van beheerder van landschap en natuur of leveren ecosysteemdiensten aan de maatschappij. Dit landschapsbeheer vraagt tijd en kennis. Het is bovendien niet altijd eenvoudig in te passen in de dagelijkse landbouwbedrijfsvoering.

    Daarom steunt de provincie hen voor maximaal € 7.500 per initiatief.

    Aanvragen

    Alle verenigingen van hoofdzakelijk landbouwers zoals agrobeheergroepen, gemeentelijke landbouwraden, vzw’s… kunnen een subsidie aanvragen.

    Initiatieven, die in aanmerking komen voor een subsidie zijn bijvoorbeeld:

    • demonstreren van goed landschapsbeheer (heggen, akkerranden, oevers, knotbomen…),
    • ter beschikking stellen van gemeenschappelijke machines voor landschapsonderhoud (heggenschaar, specifieke maaiers…),
    • valoriseren van houtige biomassa’s uit landschapsbeheer,
    • oprichten en beheren van een landschapsfonds.

    De beoordeling houdt ook rekening met de betrokkenheid van andere partners en het vernieuwend karakter. De initiatieven hebben een maximale looptijd van 15 maanden.

    Info: reglement en aanvraagformulierLandbouw-landschap.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons