Sandersput tijdelijk op Aalstersesteenweg in afwachting van nieuwbouw aan Brusselsesteenweg

    09 mei 2021

    MEERBEKE/NINOVE – De drankenshop Sandersput plant een nieuwbouw op de huidige locatie hoek Brusselsesteenweg-Herremansstraat. In afwachting van de opening eind dit jaar vindt de drankencentrale een voorlopig onderkomen in een pand aan de Aalstersteenweg 85 in Ninove.

    “Eigenlijk keren we met Sandersput terug naar de eerste vestiging”, weet Guy Cannoot ons te vertellen. Hij is commercieel afgevaardigde bij Vandenameele, de eigenaar van Sandersput. “De familie Hoebeeck is daar in 1975 begonnen. Daarna zijn ze verhuisd naar de Brusselsesteenweg 333 in Meerbeke. Nadien heeft de firma Vandenameele Sandersput overgenomen. Omwille van de lokale bekendheid, onder andere met Meikerels, hebben we die naam behouden.”

    Nieuwbouw

    Het gebouw heeft zijn beste tijd gehad. “Het was eigenlijk opgeleefd. We hebben het dak wel nog laten vernieuwen met lichtkoepels. Maar als je moet kiezen tussen een grondige renovatie of een nieuwbouw, is de conclusie snel getrokken.”

    Eind mei beginnen de afbraakwerken op het perceel tussen de Herremansstraat en de Brusselsesteenweg. “Daarna kan de nieuwbouw starten met een totale oppervlakte van 750 m². Op het gelijkvloers komt de drankenshop. Daarboven zijn twee appartementen voorzien. We leggen ook de parking aan en een fietsenstalling. De bouwfirma heeft ons verzekerd, dat het gebouw begin december kan worden opgeleverd. Zelf plannen we de opening tegen half december, net voor de feestdagen.”

    Tot zolang zit Sandersput dus in het pand aan de Aalstersesteenweg 85 in Ninove. Met het gebruikelijk ruime aanbod aan dranken allerlei.

    Info: SandersputVandenameele.

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons