• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Schepencollege levert bouwvergunning af voor Ninouter

  16 januari 2021

  NINOVE – Het college van burgemeester en schepenen keurde op 05 januari 2021 het voorstel goed om een vergunning af te leveren voor Ninouter. Daarmee komt een eind aan een dossier, dat al heel wat jaren aansleept. Mitiska, de aanvrager, hoopt het winkelpark te openen in het tweede kwartaal van 2022.

  “We hadden geen geldige argumenten meer om dit tegen te houden”, aldus schepen van lokale economie Alain Triest (Open VLD). “Alle adviezen waren positief of positief met voorwaarden en er was een provinciale goedkeuring. Ook de wegenwerken aan de Brakelsesteenweg zijn inmiddels begonnen. En dus heeft het schepencollege de bouwvergunning goedgekeurd, zij het niet zonder discussie.”

  Nederlaag

  Dat laatste beaamt schepen van mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen): “Die vergunning is inderdaad afgeleverd, maar de (3) schepenen van Samen hebben deze niet goedgekeurd. We hadden als stadsbestuur wel nog kunnen weigeren, maar dan zou er weer een beroepsprocedure zijn gevolgd met bijkomende kosten. We hadden geen argumenten meer en hebben dus een nederlaag geleden, ja. Maar niemand is daar als winnaar uitgekomen, behalve de aanvrager Mitiska.”

  En dus legt ook Vande Winkel zich als hevigste tegenstander van Ninouter neer bij de feiten. “We zullen zien wat het geeft: the proof of the pudding… Eigenlijk gaat een dergelijk winkelcentrum in tegen het beleid van de Vlaamse regering, die de leegstand in de binnenstad wil bestrijden door kernversterking.”

  Heraanleg

  Door de start van de wegenwerken voor de heraanleg van de Brakelsesteenweg tussen de Aardeweg en feestzalen De Vos, was eigenlijk de laatste hindernis voor de vergunning van Ninouter weggenomen.

  Dat is ook de overtuiging van Jan Du Bois (investment director Mitiska Reim nv, promotor van Ninouter): “We zijn uiteraard tevreden met deze bouwvergunning, nadat we ook alle andere vergunningen hadden bekomen. De heraanleg van de wegenis was hiervoor een laatste belangrijke stap. Maar eigenlijk was het een formaliteit omdat we het bestemmingsplan hebben gerespecteerd. Die geplande zone is bestemd voor detailhandel.”

  2022

  Mitiska kan nu werk maken van de realisatie van het winkelpark. “We hopen het te openen in het tweede kwartaal van 2022. Er waren 7 handelszaken geïnteresseerd en die blijven grotendeels aan boord. We zijn inmiddels een goeie 8 à 9 jaar bezig met dit project en de retailmarkt is in die periode veel veranderd. Het zou kunnen, dat we 1 of 2 bedrijven moeten vervangen, maar er zijn voldoende kandidaten.”

  Jumbo zou eveneens interesse hebben. “Die Nederlandse supermarktketen is een sterke groeier en zoekt overal om nieuwe vestigingen te openen. Ze zijn ook geïnteresseerd in Ninove.”

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons