Spar-buurtwinkel installeert AED-toestel na geslaagde crowdfunding

    10 June 2020

    DENDERWINDEKE – De Spar-vestiging aan de Edingsesteenweg beschikt sinds deze week over een AED-toestel. De kanten en de winkel financierden samen de aankoop ervan. Geplaatst langs de buitenkant van de winkel is het toestel 24/7 toegankelijk voor alle buurtbewoners.

    In België krijgen jaarlijks ongeveer 9.000 mensen een plotse hartstilstand, waarvan 17 tot 30 % op een openbare plaats. Als toevallige omstaanders een automatische externe defibrillator (AED) gebruiken, vergroot dit de overlevingskans van het slachtoffer.

    Daarom investeerden vier Spar-winkels in een AED-toestel dat permanent beschikbaar zal zijn voor iedereen.

    Crowdfunding

    Spar Denderwindeke, Aalter, Gembloux en Wijgmaal bijten met deze gloednieuwe defibrillator de spits af. De zelfstandige ondernemers van de betrokken Spar-winkels financierden zelf de helft van het aankoopbedrag. Voor de andere helft kon Spar rekenen op de steun van zijn klanten. Na evaluatie van de test herhaalt Spar Colruyt Group de actie mogelijk in andere Spar-winkels in België.

    Klanten konden het bedrag op hun kassaticket afronden naar de eerstvolgende euro of doneerden gewoon 1, 2 ,3 of 5 euro. Door demonstraties van het Rode Kruis in de winkel, waren veel klanten meteen overtuigd om mee te investeren. De meeropbrengst van deze actie schenken de Spar-winkels aan het Rode Kruis.

    Kris Borloo, zelfstandig ondernemer van Spar Denderwindeke, stelde zich vol enthousiasme kandidaat als testwinkel voor de actie. “Als buurtsupermarkt steunen we uiteenlopende lokale initiatieven. Een plotse hartstilstand kan iedereen overkomen. Door samen met onze klanten te investeren in een AED-toestel, kunnen we levens redden in onze buurt. Ik betaalde dan ook graag de helft van het aankoopbedrag.”

    Info: Spar Denderwindeke.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons