’t Centerken bestaat één jaar

    16 november 2023

    NINOVE – De koffie- en foodbar aan de Centrumlaan 16 mag één kaarsje uitblazen. Kris Kerckx en zaakvoerder Monica blikken alvast tevreden terug op het resultaat van een jaar hard werken.

    “We zijn kleinschalig gestart”, vertelt ons Kris. “Mettertijd hebben we onze menu’s aangepast omdat er veel vraag was naar croque monsieur, panini, spaghetti en dergelijke. Daarnaast bieden we nog een heel uitgebreide drankenkaart aan, vooral cocktails, een dertigtal soorten bier en sinds september hebben we ook een mooie wijnkaart. Het is niet omdat mensen gewoon een broodje komen eten, dat ze daarbij geen goede wijn kunnen drinken. Ze hebben keuze per glas, in karaf of per fles.”

    Gezellig

    Aanvankelijk was ’t Centerken dus een broodjeszaak, maar ze is eigenlijk heel snel geëvolueerd.

    “Op een jaar tijd hebben we al drie keer de kaart aangepast. En dat loont blijkbaar, gelet op het mooie klantenbestand. Ook de infrastructuur van ’t Centerken is veranderd, de mensen vinden hier een warm en sociaal kader, waarin ze zich thuis voelen. We zijn geen bistro-restaurant, maar de mensen vinden het hier goed en leuk in een vriendschappelijke omgeving; we kennen ook veel van onze klanten persoonlijk.”

    Kris is van het Brusselse en Monica van Poolse afkomst. “Maar wij wonen toch al 15 jaar in Ninove. De kinderen gaan hier al sinds hun geboorte naar school, voetballen hier; we zijn dus goed ingeburgerd. We hopen, dat de kinderen de zaak in de toekomst ooit willen overnemen en uitbouwen.”

    Info: ’t Centerken is open van maandag tot en met zaterdag en bij speciale gelegenheden ook op zondag. Je kunt eveneens online je bestelling plaatsen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons