Tania De Jonge (Open Vld) kaart problematiek rond geldafhaling aan

    17 december 2022

    NINOVE – Burgemeester en federaal parlementslid bracht deze week de kwestie van de bankautomaten ter sprake bij de staatssecretaris voor consumentenbescherming Alexia Bertrand (Open Vld) tijdens de kamercommissie Economie.

    In Ninove is het voor inwoners en handelaars geen sinecure om geld af te halen of te storten. Dat komt door het sluiten van de bankautomaten en de slechte toegankelijkheid van de Bancontact Cash-punten in het Ninia Shopping Center.

    Burgemeester en kamerlid Tania de Jonge stuurde eerder al een brief naar de lokale banken om die problematiek aan te kaarten. Ze pleit daarbij voor een 24/7 bereikbaarheid: “Dat is ook een kwestie van veiligheid: handelaars moeten op het einde van de dag ergens terecht kunnen met de recette.”

    Cash

    Staatssecretaris Bertrand is zich bewust van het probleem: “Ik begrijp heel goed de bezorgdheden van de inwoners van Ninove en burgemeester De Jonge. Het aantal bankkantoren en -automaten daalt inderdaad. Dat heeft uiteraard te maken met de digitalisering. Steeds meer mensen betalen digitaal en hebben geen cash meer op zak. Maar er zijn ook mensen, die minder digitaal zijn en nog wel cash betalen. Dat is ook hun goed recht. Elke burger moet aan zijn eigen rekening kunnen om er geld af te halen of op te zetten. Daarom ben ik in gesprek met de sector om te kijken naar oplossingen.”

    Beloftes

    De Jonge is opgetogen met het antwoord van de staatssecretaris en haar inspanningen in dit dossier.

    “Dat de grootbanken zich hebben verenigd en samen geldautomaten uitbaten onder een neutrale naam ‘Bancontact Cash’ is op zich een logische en goede zaak. In Ninove loopt de uitvoering van het project alvast mank. Ik had deze morgen overleg met Batopin (nvdr: de beheerder van de Cash-punten). Daar kreeg ik alvast enkele beloftes voor beterschap in onze stad op het vlak van veiligheid. Zo zullen tussenschotten tussen de automaten worden geplaatst. Ik blijf de kwestie nauwgezet opvolgen en samen met Batopin zoeken naar een oplossing om alle bezorgdheden en vooral de bereikbaarheid en de beschikbaarheid aan te pakken.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons