Tania De Jonge (Open Vld) sceptisch over akkoord bankautomaten

    31 maart 2023

    NINOVE – “De maatregelen om enkel buitenautomaten 24 op 7 open te houden zijn niet voldoende”, vindt de Ninoofse burgemeester.

    Minister Dermagne (PS) meldde vrijdag 31 maart een akkoord met Febelfin, dat de grootste banken vertegenwoordigt. In elke gemeente moet minstens één bankautomaat aanwezig zijn.

    Voor stedelijke gebieden moet binnen de 2 twee kilometer een bankautomaat te vinden zijn. In tussengebieden is dat 3 kilometer en in landelijke gebieden (minder dan 300 inwoners/km²) 5 kilometer.

    Tot slot moeten bankautomaten, die rechtstreeks toegankelijk zijn via de buitengevel, 24 uur op 24 uur en 7 dagen op 7 beschikbaar zijn. Eén op de twee locaties moet uitgerust zijn om geld te storten.

    Onvoldoende

    Over die laatste 2 punten is burgemeester en federaal parlementslid Tania De Jonge niet tevreden.

    “De afgelopen maanden pleitte ik meermaals om alle bankautomaten verplicht 24 op 7 open te houden. Eén op de twee locaties zou moeten voorzien zijn om geld te storten, ook 24 op 7. Ik ben tevreden, dat in het akkoord die één op twee locaties wordt verplicht. Dit is voor de kleine ondernemers zeer belangrijk om makkelijk hun ontvangsten te storten.”

    De maatregelen om enkel buitenautomaten 24 op 7 open te houden, vindt ze voldoende.

    “Dit biedt geen oplossing voor Ninove. Ik zal dan ook blijven pleiten om bankautomaten beter toegankelijk te maken. Iedereen moet altijd aan geld kunnen, ook tijdens het winkelen op zondag of ’s avonds tijdens bezoek van de lokale horeca.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons