• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Terrassen Gemeentehuisstraat verhuizen naar parking aan de overkant

  23 augustus 2020

  MEERBEKE – De uitgebreide terrassen zullen vanaf 28 augustus verkassen naar de overkant van de straat. De openingsuren zijn wel beperkter dan voorheen.

  De terrassen in de Gemeentehuisstraat waren drie weken later in gebruik, dan in de rest van Ninove en deelgemeenten.

  “Aanvankelijk was er een probleem”, legt schepen van lokale economie Alain Triest (Open VLD) uit. “De bakkerij wil een aanpalende woning verbouwen en had al een vergunning om het openbaar domein in te nemen. We zijn dan gaan samenzitten met de bakker, de aannemer en de betrokken horecazaken. De aannemer kon eerst beginnen aan de achterkant van het gebouw. Maar nu starten de werken aan de voorkant en moeten we een veiligheidsperimeter in acht nemen.”

  Parking

  En dus verdwijnen de uitgebreide terrassen uit de straat. Alhoewel, niet helemaal.  De terrassenstraat mag blijven tot eind september, mits een aantal aanpassingen vanaf 24 augustus.

  In een brief aan de omwonenden, legt het stadsbestuur de nieuwe regeling uit.

  “Door het verwachte drukkere verkeer (heropstart van de scholen) en de geplande bouwwerken, wordt de uitbreiding van de terrassen van het Oud Withuis, de Cruycke van Meerbeek en Tuup verplaatst naar de parking aan de overzijde van de straat. Het uitgebreide terras zal vanaf dan op zondag 20 uur moeten sluiten. Zo hopen we de overlast de avond voor een school- en werkdag te beperken.”

  De parking als uitbreiding van de terrassen was bij aanvang eerst niet als mogelijkheid weerhouden omwille van de veiligheid. Maar dat zou voortaan blijkbaar geen probleem meer zijn.

  In de originele brief – ondertekend door de sectordirecteur, de burgemeester en de schepen – staat, dat de terrassen op vrijdag en zaterdag maar om 10 uur ’s avonds zouden toegankelijk zijn. De schepen bevestigde ons nadien, dat dit een fout is. Hieronder dan de correcte openingsuren.

  De terrassen op de parking in de Gemeentehuisstraat zijn van 28 augustus tot 27 september open op:
  – vrijdag van 10 uur tot 1 uur ’s nachts,
  – zaterdag van 10 uur tot 1 uur ’s nachts,
  – zondag van 10 uur tot 20 uur.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons