Terrasuitbreidingsplan is klaar voor heropening op 8 mei

    06 May 2021

    NINOVE/MEERBEKE – De stad werkte de afgelopen maanden een terrassenplan uit. De horeca-uitbaters kunnen hun terras tijdelijk uitbreiden. Zo is de kans groot  op een rendabele en zo veilig mogelijke heropening. Uiteraard volgen uitbaters en klanten de regels van het Overlegcomité.

    De Ninoofse horecazaken konden vorige zomer hun terras al uitbreiden. De Geraardsbergsestraat in het stadscentrum en de Gemeentehuisstraat in Meerbeke waren deels omgetoverd tot terrassenstraat.

    Vanaf 8 mei is dat terug mogelijk.

    Maatwerk

    Schepen van lokale economie Alain Triest (Open VLD): “We hadden het goed ingeschat om het terrassenplan op de voorgaande gemeenteraad te laten goedkeuren. We konden het op die manier activeren zodra de terrassen open mochten. Heel wat horeca-uitbaters hebben al een uitgebreid terras aangevraagd.”

    Samen met de cafés en restaurants is de afgelopen weken bekeken op welke manier een groter terras tijdelijk mogelijk kan zijn. Dit is maatwerk, met telkens de inschatting van de specifieke situatie.

    Er is onder andere rekening gehouden met de veiligheid, de doorgangen en draaibewegingen van de hulpdiensten, de toegankelijkheid van het voetpad, de impact op de buurt op vlak van parkeerdruk en overlast. Op sommige plaatsen is gekozen voor een uitbreiding op het voetpad, elders voor een bijkomend terras op een parkeerplaats of op de straat.

    Terrassenstraten

    De Geraardsbergsestraat wordt tijdens het weekend opnieuw een terrassenstraat. Op basis van de bewonersbevraging en de evaluatie van vorig jaar, zullen de openingsuren flexibeler zijn. Bij slecht wordt de straat niet onnodig afgesloten. Wekelijks zal er een inschatting zijn.
    Buurtbewoners en klanten kunnen op de website van de stad en op de facebookpagina van de dienst lokale economie volgen of de terrassenstraat geopend zal zijn of niet.

    Nogmaals de schepen: “De straat afsluiten blijft hier qua veiligheid de enige optie. We houden wel rekening met de reacties van de buurtbewoners en voeren aanpassingen door. De straat niet afsluiten bij slecht weer is er eentje van. Maar ook wat de uren betreft, houden we rekening met de opmerkingen van de burgers. Op zondag sluiten we sneller af dan vorig jaar. Aan de bezoekers en de uitbaters vragen we om de geluidsoverlast te beperken. We zullen daarop controleren”

    Ook de Gemeentehuisstraat in Meerbeke krijgt vanaf 8 mei opnieuw een terrassenzone. “Tot de zomervakantie zal hiervoor de parking worden gebruikt. In de zomer komt de terraszone dichter bij de horeca te liggen. Dan wordt één rijvak afgesloten, met eenrichtingsverkeer. Bij de start van de scholen gaat de terrassenzone terug naar de parking. Het is anders te gevaarlijk voor de schoolgaande jeugd.”

    Info: zie ‘Zaterdag 08 mei lonken de terrassen’Lokale economie.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons