Veeloo steunt opnieuw groene Denderprojecten

    19 januari 2023

    REGIO – Het Belgische merk van elektrische fietsen met vestigingen in Ninove, Aalst en Dendermonde steunt opnieuw enkele groene projecten in de Denderstreek.

    Het duurzaam karakter van de e-bikeonderneming is voor Jens De Mulder (zaakvoerder Veeloo) vanzelfsprekend.

    “Door meer mensen aan het fietsen te krijgen, halen we jaarlijks heel wat CO2 uit de lucht. We schatten, dat alle fietskilometers die onze klanten jaarlijks verzamelen, goed zijn voor een vermindering van zo’n 500 ton CO2. Net als vorig jaar willen we groene projecten in de regio steunen. Het zijn vaak kleine inspanningen, die het groene karakter in onze regio ten goede moeten komen.”

    Meersen

    Vorig jaar ging de steun van Veeloo naar het bebossingsproject van Natuurpunt: de Beverbeekvallei in Aspelare/Sint-Antelinks. Dit jaar ondersteunen ze de uitbreiding van de Kapellemeersen in Aalst, een project van Natuurpunt Denderstreek. Het is een natuurstrook, die aansluit bij de Wellemeersen in Denderleeuw.

    “Het regionale karakter is van belang.”

    Rik De Baere (voorzitter Natuurpunt Aalst): “Natuurpunt kan de steun goed gebruiken voor de aankoop van percelen nat bos om de kunstmatige populierenaanplantingen te vervangen door een natuurlijk elzenbroekbos. Dat kan water opvangen bij zware regenval. Wandelaars zijn welkom om bijkomende wandelpaden te ontdekken.“

    Voedselbos

    Een nieuw aangeplant voedselbos in Meerbeke is het 2de project, waar Veeloo opnieuw z’n schouders wil onder zetten.

    Toon De Doncker (bezieler van het project): “Een voedselbos is een ecosysteem, ontworpen als bos met als hoofddoel het produceren van voedsel in de verschillende lagen van het bos: van kruidlaag tot boomlaag. Het voedselbos ‘Ik, jij, wei’ is een plaats, waar de verbinding tussen mens en natuur centraal staat. Samen met de vzw ‘Wij op de wei’ willen we door de natuur mensen opnieuw in verbinding brengen met elkaar en met zichzelf.”

    Veeloo wil op die manier jaarlijks een extraatje doen voor de natuur: per verkochte elektrische fiets gaat een bedrag naar groene projecten in de regio.

    Info: VeelooWellemeersenVoedselbos.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons