Via Sophia combineert fashion en apero

    06 mei 2023

    APPELTERRE-EICHEM – “Een lang gekoesterde droom, die ik eindelijk heb kunnen realiseren”, vertelde Sofie De Decker ons in haar smaakvol ingerichte ‘Via Sophia’, waar ze een unieke combinatie realiseerde van modezaak en aperobar.

    Sofie is best trots op haar nieuwe zaak: “Het is een mooie en gezellige inrichting, het resultaat van anderhalf jaar werk en nadenken over elk detail, naar onze smaak en in de overtuiging dat ook de klanten het echt aangenaam zullen vinden.”

    Horeca

    Het idee daarvoor is bij Sophie ontstaan omwille van de voorliefde, die ze altijd al heeft gehad voor de horeca.

    “Maar mijn ouders zagen dat indertijd niet zitten en dus ben ik in de kledingbranche terechtgekomen. In 2004 begon ik in Ninove een kledingzaak in een klein winkeltje in de Stationsstraat. Maar de horecadroom bleef en op mijn 44ste heb ik dan toch de knoop doorgehakt. Ik wou ook mijn de kledingzaak niet loslaten, want dat doe ik ook graag en ik heb heel wat trouwe klanten. Die combinatie is ideaal en eigenlijk een droom die uitkomt.”

    Via Sophia

    De zaak paalt aan de gezinswoning in Appelterre-Dorp 40, met een parking vooraan.

    “We hebben hier een kledingzaak voor dames en heren en een aperobar. Klanten kunnen hier iets drinken en een kleinigheid eten, ook als ze geen kleding komen kopen. Overdag is er altijd verse soep en we voorzien een weekgerecht en een kleine kaart met aperogerechten. We staan garant voor een goede service en doen tegelijk iets anders, waarbij voeding, drank, mode en amusement samengaan.”

    Sofie plant elke maand immers een apart evenement. “Bijvoorbeeld een kok, die een viergangenmenu bereidt, een liveband, een modeshow in combinatie met eten, binnenkort een wijndegustatie met de sommelier van The Jane, een Italiaanse culinaire namiddag met Vesparondritten, later op het jaar een kaviaar- en truffeldegustatie. Telkens nieuwe initiatieven en uitdagingen, voor een beperkt publiek van een 50-tal personen.”

    Praktisch

    • Via Sophia, Appelterre-Dorp 40 Appelterre-Eichem.
    • Openingsuren:
      – maandag na afspraak,
      – dinsdag gesloten,
      – woensdag open van 10 tot 18 uur,
      – donderdag en vrijdag van 10 tot 21 uur, met laatavond shoppen en de mogelijkheid om iets te eten en te drinken,
      – zaterdag van 10 tot 18 uur,
      – zondag van 13 tot 17 uur.

    Info: Via Sophia.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons