“Vlaams Huis staat open voor elke Vlaamsgezinde Ninovieter”

    09 mei 2021

    NINOVE – Het café in de Pamelstraat 12 heet voortaan het Vlaams Huis. “Dit is een volkscafé in een volkse wijk, waaraan in Ninove een behoefte bestaat”, zegde ons Forza-kopman Guy D’haeseleer bij de opening op 08 mei.

    Voorheen was dit al het partijlokaal van Forza Ninove. “Toen de uitbaatster ermee stopte, hebben wij besloten om dit volkscafé zelf uit te baten en er een Vlaams Huis van te maken. Met een ploeg vrijwilligers hebben wij hier een aantal weken hard gewerkt. Het kan een pleisterplaats zijn voor iedereen met een Vlaams voelend hart.”

    Je kunt daar ook exclusief een Ninoofse Leeuw drinken. “Een vriend deed de suggestie, dat bij dit café ook een eigen bier hoorde. We lieten een brouwer enkele proefbrouwsels maken en hebben er tijdens een avond met vijf proevers dit bier uitgekozen. Een blond bier met 7 % alcoholvolume.”

    Het Vlaams Huis zal meer zijn dan een Vlaams volkscafé. “Boven richten wij het secretariaat van Forza Ninove in en een vergaderzaaltje voor een 30-tal personen, dat elke vereniging gratis kan gebruiken. We zullen van hieruit ook onze acties van Forza Ninove Solidair coördineren. Tijdens de weekends plannen wij regelmatig vormingsavonden.”

    Voorlopig is er geen sluitingsdag voorzien. “We kunnen rekenen op een stevige groep vrijwilligers. Na een tweetal maand zullen we dan nagaan, welke dag zich het beste leent als sluitingsdag. Maar momenteel zijn we alle dagen open vanaf 10 uur, binnen de lopende beperkingen.”

    Info: Vlaams Huis Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons