• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  “We hebben onze klanten al heel hard gemist”

  17 april 2021

  NINOVE/OUTER – Hoe gaan cafébazen om met meer dan een half jaar verplichte sluiting? Hoe hard kijken ze uit naar 8 mei? We vroegen het aan Annita Sonck en Dirk Souffriau van De Wettel, Werner Vonck van café Peken en Bart Christiaens van eetcafé Boerkenshof.

  Eén ding hebben onze gesprekspartners met elkaar en eigenlijk met alle ondernemende mensen gemeen: stil zitten ligt niet in hun aard. Daarom vraten die gedwongen rust en het gebrek aan contact met de klanten wellicht nog meer dan de financiële besognes, die ook niet min zijn.

  Bierstube

  Annita en Dirk van de Wettel: “We hadden de zaak volledig verbouwd tot Bierstube, een goed concept, dat aansloeg. Toen kwam corona en nu staat alles terug op nul. Over de vergoedingen hoor je ons niet klagen. Maar het is het contact met ons cliënteel, dat we missen. Vooral de zondagavonden aan de Stammtisch.”

  Dirk maakte van de nood een deugd en kon in de sluitingsperiode dubbel zo hard werken aan de bouw- en verbouwingswerken. Elk nadeel…

  Rockcafé

  Ook Werner Vonck van rockcafé Peken gebruikte de sluitingsperiode om allerlei grote en kleine klussen te klaren.

  “De moraal is nu alleszins beter dan de afgelopen maanden. Het publiek mis ik vooral, maar dat zal bij alle cafébazen zo zijn. Peken Rock is dan wel gestopt, maar we zullen met kleinere optredens verder doen.”

  Ziet hij 8 mei zitten om te openen? “Graag, al is het toch afwachten naar de invloed van de herneming van de scholen en het reizen. Eigenlijk zou het beter geweest zijn om ons iets langer dicht te laten en dan compleet te kunnen heropenen.”

  Dat is een overweging, die ook Annita en Dirk maakten: liever iets langer gewacht om dan een zekere en volledige opening toe te laten.

  Eetcafé

  “Best een deprimerende periode”, concludeert ook Bart Christiaens van eetcafé Boerkenshof.

  “We zijn blij, dat we op 8 mei de klanten buiten kunnen ontvangen. Al zal dat wellicht niet echt rendabel zijn met het Belgisch weer. We hebben ons terras zoveel mogelijk overdekt met paraplu’s en een deel van de lounge is omgevormd tot een overdekt terras.”

  De afgelopen maanden maakte Bart veel berekeningen, deed hij aangiftes, vulde hij formulieren in.

  “En elke dag naar het nieuws kijken met hoop op dalende cijfers. Ik heb begrip voor de voorzichtigheid van de overheid. Wellicht had ze beter nog iets langer gewacht om dan alles te kunnen openen in plaats van enkel de terrassen. Maar de druk zal wellicht te groot geweest zijn.”

  Info: De Wettelcafé PekenBoerkenshof.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons