Weldra aan tafel in restaurant Kastaar

  12 september 2023

  DENDERWINDEKE – De zaak opent pas in november, maar we hadden al een gesprek met Steven Groeninck van restaurant Kastaar in de dorpskom langs de Edingsesteenweg.

  Plannen om een eigen restaurant te beginnen had chef Steven al een hele tijd. “Toen de horeca tijdens de coronaperiode een jaar dicht was, heb ik een jaar thuis gezeten. Toen zijn die plannen concreter geworden en vond ik dit pand in Denderwindeke. Van dan af aan is alles in een stroomversnelling gekomen. De naam Kastaar was het resultaat van een puzzelwerkje met de ST van Steven en typische benamingen uit de streek. Bovendien past die naam wel goed bij mij.”

  Leerschool

  Steven is geen groentje en draait al goed 15 jaar mee in de horeca.

  “Een aantal jaren geleden heb ik ook meegedaan aan ‘Mijn restaurant’. We hebben toen niet gewonnen, maar het toch tot een goed einde gebracht. Ik heb daar veel geleerd en dat heeft me de kans gegeven om te komen waar ik nu sta. Het was een supergoede leerschool voor mij, omdat ik nog maar pas in de horeca was gestapt. Tot mijn 30ste werkte ik immers in de bouw en heb ik dan 2 jaar een versnelde opleiding in het volwassenenonderwijs gevolgd. Nu, 12 jaar verder, weet ik dat ik er klaar voor ben.”

  Verbouwing

  Kastaar biedt de betere bistrokeuken in alle prijsklassen en wil toegankelijk zijn voor iedereen, die lekker wil eten in een mooi kader. Het pand langs de Edingsesteenweg wordt nog uitgebreid en heeft een maximum capaciteit voor 25 personen.

  “Het restaurant gaat wel al open in november en de verbouwingen zouden in het voorjaar van 2024 zijn afgerond. We nemen ook de tuin onder handen en achteraan komt een parking.”

  Personeel

  Reserveren kun je nog niet meteen: “Ik wacht nog even om te openen tot ik goed personeel heb kunnen aanwerven. Ik mag dan in de keuken goed staan koken, maar het eten moet ook met een goede bediening op de tafel geraken. Geïnteresseerden kunnen me contacteren via de website. Ik zoek nog een zaalverantwoordelijke, een afwasser en op termijn iemand om me bij te staan in de keuken. Ik wil alleszins in november openen, want dan is het mijn lievelingsseizoen: het wildseizoen met lekkere ingrediënten.

  Steven gaat niet overhaast te werk, maar doet het stap voor stap. “Nu wil ik wel beginnen, ik kan niet meer wachten. Aan ideeën en goesting geen gebrek.”

  Info: Kastaar, Edingsesteenweg 394 Denderwindeke.

  MLI

   

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons