Werknemers moeten geen kou lijden

    22 september 2022

    OPHASSELT – Warme kledij, die vooral was bedoeld voor buitenwerkers, is ook uitstekend geschikt voor werk binnenhuis bij lage temperaturen. Het gespecialiseerd bedrijf Van Asbroeck denkt alvast vooruit.

    “Heel wat mensen hebben momenteel te kampen met de stijgende energiekost”, aldus Jochen Van Droogenbroeck. Hij is zaakvoerder bij de firma Van Asbroeck, gespecialiseerd in werkkledij.

    “Dit heeft niet enkel invloed op de factuur van de particulieren, maar ook op die van de KMO’s, waarvan de vaste kosten exploderen. Voor sommige van onze klanten betekent dit een stijging van de factuur x 10.”

    Kledij

    Tal van kleine en middelgrote ondernemingen zullen genoodzaakt zijn om de verwarming van hun productieateliers lager te zetten of zelfs volledig af te zetten.

    “Ze doen dit om een faillissement te voorkomen en de tewerkstelling te vrijwaren. Op vraag van verschillende bedrijven zijn wij een voorstel aan het uitwerken. Wij bieden hen een alternatieve oplossing in de vorm van thermisch ondergoed, winddichte fleeces, wollen kousen, gevoerde handschoenen en dergelijke. Deze oplossingen waren vroeger vooral bedoeld voor het buitenwerk, maar vormen ook een goede bescherming tegen de koude voor het werk binnenshuis.”

    Van Asbroeck is al 30 jaar gespecialiseerd in werkkledij, waardoor zij vandaag een aangepaste oplossing kunnen aanbieden voor elk type activiteit.

    Vooruitzien

    “De reden waarom we deze oplossing nu al willen communiceren, is eenvoudig. De winter komt stilaan dichterbij. Niet iedereen denkt aan dit alternatief. Het is belangrijk dat KMO’s tijdig de verschillende oplossingen kunnen bestuderen en evalueren om zo de crisis op een gepaste manier aan te pakken en hun bestelling tijdig te plaatsen.”

    In de huidige internationale context is regelmatig sprake van moeilijke toeleveringen.

    “Indien iedereen pas wakker schiet in december, is het risico groot, dat we in een situatie zullen komen van voorraadtekorten van dit specifieke textiel. Op zijn beurt kan dit leiden tot een slechtere werking van onze Belgische bedrijven.”

    En dus is tijdig inspelen op een moeilijke winter een kwestie van goed besturen.

    Info: Van Asbroeck.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons