“Wij sluiten vanaf volgende week elke avond om 22 uur”

    05 augustus 2020
    Café A L’aise met uitgebreid terras

    NINOVE – De uitbaters van café À l’aise willen voortaan elke avond hun zaak om 22 uur sluiten. “Nadien is er steeds meer kans op moeilijkheden”, zegt Albert Verrou. “Dat is het ons niet waard.”

    De agressie van vorige zaterdagavond 1 augustus op de Graanmarkt, zal wellicht ook hebben meegespeeld in die beslissing. Al is dat voor Albert en Christel Beeckman niet de hoofdreden.

    Ambras

    Ze mogen niet klagen over gebrek aan klanten op hun uitgebreid terras aan de Graanmarkt. “Overdag hebben we echt een goed en deftig publiek. Voor ons is het druk, maar leuk werken. Hoe verder de avond echter vordert, hoe meer de kans op problemen. De mensen hebben wat gedronken, ze worden losser en lakser en het is soms moeilijk om de opgelegde maatregelen te controleren, laat staan af te dwingen. Zeker na 22 uur stijgt de kans op ambras. We hebben al twee keer problemen gehad en dat is het ons niet waard.”

    En dus hun besluit om vanaf volgende week om 22 uur de zaak af te sluiten. “We zijn van ’s morgens open en dan kun je een drukke werkdag en alle schoonheid afsluiten. Of de collega’s van de andere zaken dat al of niet doen, is hun zaak. En wie weet, als er blijvend problemen zijn, zal het binnen de kortste keren misschien algemeen verplicht zijn.”

    Info: café À l’aise.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons