• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  “Wij sluiten vanaf volgende week elke avond om 22 uur”

  05 augustus 2020
  Café A L’aise met uitgebreid terras

  NINOVE – De uitbaters van café À l’aise willen voortaan elke avond hun zaak om 22 uur sluiten. “Nadien is er steeds meer kans op moeilijkheden”, zegt Albert Verrou. “Dat is het ons niet waard.”

  De agressie van vorige zaterdagavond 1 augustus op de Graanmarkt, zal wellicht ook hebben meegespeeld in die beslissing. Al is dat voor Albert en Christel Beeckman niet de hoofdreden.

  Ambras

  Ze mogen niet klagen over gebrek aan klanten op hun uitgebreid terras aan de Graanmarkt. “Overdag hebben we echt een goed en deftig publiek. Voor ons is het druk, maar leuk werken. Hoe verder de avond echter vordert, hoe meer de kans op problemen. De mensen hebben wat gedronken, ze worden losser en lakser en het is soms moeilijk om de opgelegde maatregelen te controleren, laat staan af te dwingen. Zeker na 22 uur stijgt de kans op ambras. We hebben al twee keer problemen gehad en dat is het ons niet waard.”

  En dus hun besluit om vanaf volgende week om 22 uur de zaak af te sluiten. “We zijn van ’s morgens open en dan kun je een drukke werkdag en alle schoonheid afsluiten. Of de collega’s van de andere zaken dat al of niet doen, is hun zaak. En wie weet, als er blijvend problemen zijn, zal het binnen de kortste keren misschien algemeen verplicht zijn.”

  Info: café À l’aise.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons