‘Wijs-bar’ serveert Pollaarse ijsjes aan Zepposmolen

  20 juni 2024

  ONZE-LIEVE-VROUW-LOMBEEK/POLLARE – Ward Proesmans start vanaf 4 juli zijn pop up ‘Wijs-bar’ in de slagschaduw van de Zepposmolen.

  “Thuis in Pollare maak ik ijs in bijberoep”, legt de ijscrèmeman ons uit. “Ik wil het deze zomer aanbieden in een leuke setting, waar mensen kunnen neerzitten om een ijsje of een coupe te eten en iets te drinken. De Zepposmolen in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek is daarvoor ideaal. Bij eventueel slecht weer, kunnen de mensen ook in de zaal terecht. Al hopen we natuurlijk wel op mooi zomerweer.”

  Zepposmolen

  Ward vond niet direct een geschikte locatie in Ninove. “Maar mijn vader en grootouders zijn van Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek en dus ben ik bij de eigenaars van de zaak aan de Zepposmolen gaan luisteren of de zaal vrij was deze zomer. Gedurende 6 weken kan ik er mijn ijs verkopen.”

  Alles wat hij aanbiedt is artisanaal bereid, met verse producten en dat proef je. “Het stracciatella- en het speculoosijs vallen zeer in de smaak en niet te vergeten mijn ijspralines, die steeds binnen de kortste keren zijn uitverkocht. Zelf eet ik heel graag ijscrème. Vroeger ging ik vaak naar ijssalons om er te proeven. Voor mezelf maakte ik dan een rangschikking op met punten.”

  Voldoening

  Toen Ward was afgestudeerd in de richting logistiek, wist hij niet meteen welke richting uit te gaan. “Ik heb dan in avondonderwijs een opleiding gevolgd en een postgraduaat ondernemen. Nadien stond het vast, dat ik daarmee iets wou aanvangen. Ik doe dit graag en het geeft voldoening als ik de mensen iets lekker kan aanbieden en ze het weten te waarderen.”

  In Pollare-Dorp 57 kunnen klanten blijvend terecht, ook gedurende de tijdelijke Zeppos-periode. “Ik ben thuis altijd van maandag tot woensdag aan het ‘draaien’ in mijn atelier en mijn ouders zijn hier ook. Zelf wil ik in het ijs maken en nog groeien, al droom ik er natuurlijk van om dit ooit in hoofdberoep te kunnen uitoefenen, liefst in Ninove uiteraard. Dat zou de max zijn.”

  Ward is inmiddels een jaar bezig als ijsmaker in bijberoep. “Ik merk wel, dat mijn producten in de smaak vallen en ik zelf ook groei in het ambacht. Ik doe het vooral heel graag en de mensen genieten er van. Ik gebruik bijvoorbeeld pure pistache en je smaakt echt het verschil; ik hou van pure smaken.”

  Mocht je de proef op de som willen nemen, dan kan je vanaf 4 juli tot en met 11 augustus terecht aan de Zepposmolen, Windmolenstraat 20 in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek (Roosdaal). Donderdag en vrijdag vanaf 14 uur tot 20 uur, zaterdag en zondag vanaf 11 uur tot 20 uur (vrijdag en zaterdag kan het natuurlijk uitlopen). Af en toe voorziet Ward iets speciaal, zoals tijdens het EK voetbal.

  Info: @ward.wijs – 0496 46 65 78.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons