Winkelpark Ninouter blaast 1 kaarsje uit

    23 september 2023

    OUTER – Ninouter vierde zaterdag 23 september zijn eerste verjaardag met tal van activiteiten.

    De bouw van dit winkelpark zorgde in de voorbereiding voor heel wat commotie.

    Weerstand

    Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) ging een deel van de Brakelsesteenweg (N8) heraanleggen met twee keerpunten. Maar dat was buiten de weerstand van schepen voor mobiliteit en openbare werken Wouter Vande Winkel (Samen) gerekend. Hij maakte zich zorgen over de impact van het winkelcentrum op de mobiliteit. Na enkele procedures is het protest gestaakt, zijn de vergunningen afgeleverd en konden de wegenwerken en de bouw van het winkelcentrum starten.

    Ondertussen zijn we iets meer dan een jaar verder en blijkt de heraanleg een flinke verbetering. Door de middenberm en de keerlussen verloopt het verkeer veel veiliger en een stuk vlotter. Van files is geen sprake en ook de kop-staartbotsingen, die vóór de heraanleg regelmatig gebeurden, behoren tot het verleden.

    Feest

    Om het 1-jarig bestaan van Ninouter te vieren werd een bubbelbar geplaatst. Op vertoon van hun kasticket uit één van de winkels kregen de klanten een gratis glaasje bubbels aangeboden.

    De schoenen- en kledingzaak Molders hield een modeshow. In andere winkels kreeg je dan weer korting of een geschenkje.

    In de omgeving van de winkels zorgden Disney-mascottes en een ballonnenclown voor extra animatie.

    Op de parking konden wielerliefhebbers terecht aan de vrachtwagen van de succesvolle wielerploeg Team Jumbo-Visma. Ze mochten plaatsnemen op een racefiets en dankzij de trainingssoftware een rondje tegen elkaar fietsen of een berg beklimmen.

    Alleen blijkt de wielerploeg met toppers als Wout Van Aert, Jonas Vingegaard en  Primoz Roglic sneller  dan de vrachtwagen van Jumbo. Door problemen met de vrachtwagen kwam deze met enkele uren vertraging aan bij Ninouter.

    Voor de klanten die op de racefietsen een wedstrijdje konden rijden langs het digitale parcours was het zwaarder dan ze dachten. Het was vooral eens uittesten en nagenieten.

    Het winkelpark blijkt een jaar na opening een succes te zijn en van de voorspelde verkeersproblemen is geen sprake.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons