Winkelpark Ninouter opent op 1 juni de deuren

  04 mei 2022

  OUTER – Het nieuwe winkelpark van 10.000 m2 langs de Brakelsesteenweg gaat woensdag 1 juni officieel open. Dat is 8 maand nadat de bouwwerken in september 2021 zijn gestart.

  De ruwbouw, de parking en de beplanting zijn reeds afgewerkt. Momenteel zijn de inrichtingswerken van de verschillende winkelpanden aan de gang. Er zullen 6 winkels zijn gevestigd: de Nederlandse supermarktketen Jumbo, Lidl, Jysk (een Deense keten van meubelen en decoratie), schoenen en kledij Molders, JBC en tuinmeubelen Exterioo.

  Jan Du Bois van Mitiska, projectmanager Wim De Rijck en Lynn Panckoucke als bouwheer gaven woensdag 4 mei tekst een uitleg bij de komende opening.

  Inrichting

  Ze zijn tevreden, dat het project begin april binnen de vooropgestelde termijn kon worden opgeleverd, zodat de winkels konden starten met de eigen inrichting.

  Het winkelpark zal volgens hen geen concurrentie betekenen voor het centrum van Ninove. Het gaat om grote winkels, die niet echt passen in een stadscentrum; 2 winkels hervestigen zich.

  In totaal zullen er 110 arbeidsplaatsen zijn in de 6 winkels.

  Er is parkeergelegenheid voor 300 wagens op de parking, die is aangelegd met waterdoorlatende betonstenen. Daaronder bevindt zich een groot bufferbekken voor de opvang van regenwater.

  De leveringen zelf gebeuren via een dienstweg aan de achterzijde van de gebouwen, gescheiden van de klantenparking.

  Er zijn momenteel 6 laadpalen voorzien, die nog kunnen worden uitgebreid. Aan de lantaarnpalen komen vogelkastjes en op de parking zijn bomen en struiken aangeplant.

  De zonnepanelen op het dak kunnen 50 % van de nodige elektriciteit voor het winkelpark opwekken. Het complex zal CO2-neutraal zijn.

  Ninouter is gericht op klanten uit Ninove en de omliggende gemeenten en steden.

  Woensdag 1 juni zijn evenementen gepland om de winkels feestelijk te openen. Ook zaterdag 4 juni zal er animatie zijn; de verschillende winkels houden dan speciale openingsacties.

  Wegenwerken

  Tegen 1 juni zullen ook de werken aan de Brakelsesteenweg/N8 zijn afgerond en zal de weg terug zijn opengesteld voor alle verkeer.

  De heraanleg van de gewestweg N8, met middenberm en keerlussen, zou zorgen voor een vlottere doorstroming van het verkeer. Die moet de kop-staartbotsingen vermijden door plots remmende wagens, die willen afslaan naar de winkels langs de N8.

  GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons