Winkels in Ninia Shopping Center vanaf maandag 11 mei weer open

    09 mei 2020

    NINOVE – Net als elders kijken de winkeliers van het Ninia Shopping Center uit naar de heropening op maandag 11 mei. “Deze zal gebeuren met respect voor de geldende maatregelen”, aldus shopping manager Kris Van der Veken. De veiligheid van klanten, leveranciers en handelaars zal dus steeds gegarandeerd zijn.

    Ninia Shopping Center is nooit volledig gesloten geweest. Zo bleven o.a. de supermarkten Aldi en Delhaize de afgelopen weken de hele tijd open, net als Multipharma, Presshop en Leonidas. Nu openen dus ook de andere winkels in Nina opnieuw de deuren.

    Kris Van der Veken: “We kijken hard uit naar deze herstart. Alle winkels mogen weer open, uitgezonderd kapsalon Dirk De Witte, Bistrot Carte Blanche en eetcafé Pascovele. Bistrot Carte Blanche werkt wel al enkele weken met een afhaalservice.”

    Communicatie

    Daarbij worden de veiligheidsvoorschriften strikt gerespecteerd, benadrukt de shopping manager: “Vanuit het beheer hebben we samen met de stadsdiensten en de handelaars alle nodige maatregelen genomen om een vlotte en veilige herstart van Ninia mogelijk te maken. We zullen alle voorschriften voor de klanten goed zichtbaar aanbrengen in het shopping center. Een bewakingsagent aan elke ingang zal toezien op het goed naleven ervan. Eén ingang blijft voorlopig gesloten, behalve bij evacuatie.”

    Hygiëne

    “Aan elke ingang van Ninia staan verdelers met handgel, net als in de toiletten. Verspreid over het gebouw zullen ook speciale afvalemmers staan. Daarin verzamelen we handschoenen en mondmaskers apart, waarna deze 72 uur in quarantaine gaan vooraleer we ze laten afvoeren. Tevens zetten we nog meer in op netheid en hygiëne. Onze schoonmaakploeg zal zo goed als permanent aanwezig zijn om alles net te houden en contactoppervlakten zeer frequent te desinfecteren.”

    Sociale afstand

    “Het totaal aantal bezoekers in de shopping én het aantal bezoekers per winkel beperken we volgens de geldende richtlijnen. Mogelijke wachtrijen voor de winkels zijn georganiseerd door middel van grondmarkeringen en linten, telkens met het bewaren van de sociale afstand.”

    Alle klanten zijn opnieuw welkom in Ninia Shopping Center om er in alle veiligheid en comfort te winkelen. “We rekenen hier uiteraard wel op het gezonde verstand van de bezoekers om de sociale afstand te bewaren. Mits de nodige voorzorgsmaatregelen en discipline van elke winkelier en bezoeker, kan de versoepeling van de maatregelen de consument een aangename winkelervaring geven. De detailhandel krijgt op zijn beurt opnieuw wat broodnodige zuurstof.”

    Het shopping center blijft zoals gewoonlijk op weekdagen en op zaterdag open van 8 uur tot 20 uur (dus ook op vrijdagen).

    De winkels zijn elk van deze dagen open van 10 uur tot minstens 18 uur. De handelaars beslissen zelf of ze langer openblijven: tot 20 uur op vrijdag en tot 19 uur op de andere dagen.
    Info: Ninia Shopping CenterFB Ninia.

    MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons