Witte Donderdag kleinschaliger dan voorgaande jaren

    06 april 2023

    NINOVE – Witte Donderdag vond op 6 april traditioneel plaats in het centrum.

    De organisatie was dit jaar in handen van de dienst lokale economie. In het verleden stonden de handelsverenigingen van de winkelstraten en later de vzw Ninoverend daarvoor in.

    In tegenstelling tot de voorgaande jaren was het dit jaar een beperkte editie. Voorheen waren onder andere optredens op de Graanmarkt en de ADNO-autoshow vaste prik. In een verder verleden vond de antiek- en vlooienmarkt in de Biezen- en de Stationsstraat plaats en een grote modeshow in de Lavendelstraat.

    Modeshow

    Nu bleef Witte Donderdag beperkt tot avondshopping in de winkels, met enkele kraampjes tussen het Oudstrijdersplein en de Lavendelstraat.

    In de Beversteeg vond een modeshow plaats van de handelaars in de omgeving.

    Kinderdorp

    Op het pleintje aan het Ninia Shopping Center in de Kaardeloodstraat stond een kinderdorp opgesteld met enkele springkastelen.

    Ondanks de miezerige omstandigheden was er nog een ruime publieke opkomst tijdens de modeshow.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons