Zomerterrassen zijn stilaan vaste waarde

  22 maart 2023

  NINOVE – Schepen voor lokale economie Alain Triest (Open Vld) bevestigde tijdens de gemeenteraad van 20 maart, dat de zomerterrassen vanaf 1 mei open kunnen.

  Het was Rudy Corijn (Forza Ninove), die van de schepen wou vernemen of die extra zomerterrassen terug mogelijk waren. Hij had ook opgevangen, dat de horecazaken daarvoor wel een vergoeding zouden moeten betalen.

  Goede maatregel

  “Die uitgebreide zomerterrassen bleken indertijd inderdaad een goede maatregel”, aldus de schepen. “We zullen dit dossier op de gemeenteraad van april brengen. De aanvragen voor die terrassen zullen een minimale administratieve afwikkeling kennen, aangezien we dit initiatief al voor de derde keer nemen. De terrassenstraat in de Geraardsbergsestraat is sinds vorig jaar definitief afgevoerd. In Meerbeke komt terug een terrassenplein.”

  Die extra zomerterrassen zouden kunnen staan van 1 mei tot en met 5 november. “En nee, we vragen geen vergoeding. Die terrassen zijn een ondersteuning aan onze horeca.”

  Stijn Vander Elst (Open Vld) wou weten of daarover al was gecommuniceerd met de Ninoofse horeca.

  “Deze interpellatie is al een eerste aanzet”, volgens de schepen. “De dienst lokale economie zet daarover een communicatietraject op om alle betrokkenen hierover te informeren.”

  “Daar is de lente, daar is de zon
  bijna, maar de zomerterrassen gaan open.”

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons