Een 15de BIN voor Ninove

    14 juni 2022

    OUTER – Het nieuwe BIN vertegenwoordigt het volledige grondgebied van Outer en een deel van de Muylemstraat. Zoë Dehaeseleer is de nieuwe BIN-coördinator.

    Een Buurtinformatienetwerk (BIN) is een samenwerkingsverband tussen de inwoners en de lokale politie binnen een bepaalde buurt (wijk, gehucht, deelgemeente). Het initiatief om een BIN op te richten, komt vanuit de buurtbewoners.

    Outer

    Als de politie een melding ontvangt, die een BIN zou kunnen aanbelangen, stuurt ze een bericht naar de leden van het netwerk. Er zijn BIN’s in Appelterre-Eichem, Aspelare, Denderwindeke, Meerbeke, Ninove, Okegem, Pollare en Neigem.

    Sinds begin juni kwam daar nog een extra BIN bij in Outer. Dat vertegenwoordigt het volledige grondgebied van Outer en een deel van de Muylemstraat, die grenst aan Outer. Zoë Dehaeseleer is de BIN-coördinator. Het BIN telt momenteel 24 leden. Bijkomende leden zijn welkom via bin_outer1@outlook.com.

    Veiligheidsbesef

    Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD): “Een BIN is echt wel een meerwaarde in het veiligheidsbeleid en een ondersteuning van onze politie om mensen te alarmeren en te informeren. Het verscherpt de alertheid van de burger waardoor de politie kort op de bal kan spelen. Er zijn nog een aantal blinde vlekken in Ninove en de dorpen. Diegene, die interesse heeft, kan nog steeds nieuwe netwerken aanvragen.”

    Info: lees ook ‘Registratieformulier helpt bij persoonsbeschrijvingen’‘Buurten met een BIN zijn objectief niet veiliger dan buurten zonder BIN’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons