Een bankje voor een babbel en wat rust

    18 augustus 2022

    MEERBEKE – De voetweg aan ’t Moorselken op Roesbeke heeft er een gezellig bankje bij voor buren, wandelaars en hondenuitlaters. De buurtbewoners hebben het woensdagavond 17 augustus officieus in bezit genomen met een drankje en een streepje accordeonmuziek.

    Jeroen Van Assche woont aan die voetweg en onderhoudt deze regelmatig op vrijwillige basis. “Al heb ik er met de droogte niet veel werk aan gehad.”

    Bankje

    Samen met een aantal buurtbewoners vond hij, dat een bankje hier niet zou misstaan.

    “Op eigen initiatief en met medewerking van de eigenares van dit perceeltje hebben we dan een bank geïnstalleerd. Vooral wat oudere mensen kunnen hier een tussenstop maken en je merkt, dat ze er gebruik van maken. Het is bovendien leuk om vast te stellen, dat iemand nog gewoon iets weggeeft: we hebben het bankje gratis gekregen van Marcel Beeckmans van op de Vierhoek hier in Meerbeke.”

    De buurt is alvast zeer tevreden met dit initiatief, zo hoorden wij onder andere van Lucien en gelegenheidsaccordeonist Gustaaf. “Ik heb in ’52 in het leger leren accordeon spelen, al ken ik geen noot muziek, maar je moet je er wat mee bezig houden. Ik zal hier zeker op het bankje komen zitten.”

    Op zich geen wereldschokkende gebeurtenis, maar alle beetjes helpen. Je moet je er alleen wat mee bezig houden.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons