Een gezellige babbel in de aanloop naar het eeuwfeest van Fernanda

    16 juni 2023

    DENDERWINDEKE – Fernanda Beeckman wordt pas volgende week 100, maar ze had vrijdag 16 juni al een gezellig feestje met haar beste vriendinnen.

    Zelf verblijft Fernanda in het woonzorgcentrum Klateringen, maar in de aanloop naar haar 100 jaar wou ze toch nog eens haar vriendinnen van weleer zien in Denderwindeke. Hilde Beeckman was vele jaren bij haar geweest voor de thuisverzorging en nam het initiatief voor een bezoek aan haar vriendin Gilberte.

    Herinneringen

    Ninofmedia was ook aanwezig. We hadden een babbel met Fernanda en Gilberte, die zelf 94 is en nog in haar eigen huis op ‘Plosj’ woont. Ze kennen elkaar ‘van in de jaren stillekes’ en hadden samen veel plezier.

    “Het enige spijtige is, dat je vriendenkring vermindert”, mijmerde Gilberte. “En op het laatst voel je je alleen. Maar vandaag hebben we een klein feestje en kunnen we herinneringen ophalen.”

    Voorbeeld

    Margriet, een familielid van Fernanda, sprak een warm eerbetoon uit.

    “Op initiatief van Hilde en dank zij de gastvrijheid van Gilberte, kunnen je vriendinnen je samen vieren voor jouw unieke verjaardag. Niet iedereen mag 100 kaarsjes uitblazen, maar je fantastische verjaardag bewijst, dat je de moed en de kracht had om in moeilijke omstandigheden je mateloos in te zetten voor de opvoeding van je kinderen. Daarin ben je uitstekend geslaagd. Bovendien maakte je nog tijd vrij om anderen gelukkig te maken door hen een bezoekje te brengen of hen een attentie te bezorgen met Pasen of Sinterklaas. Niet elke dag was even gemakkelijk, maar jouw weerbaarheid heeft bewezen hoe sterk je bent. Van ganser harte proficiat, Fernanda en dank voor wie je bent. Je bent een voorbeeld voor ons allen. Jij bent uniek en wij wensen jou het allerbeste.”

    Het ‘lang zal ze leven…”, dat erop volgde, kwam allen recht uit het hart.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons