Een mooie vondst tussen heel wat rommel

    18 september 2022

    NINOVE – De groepsopruiming van de Ninoofse zwerfvuiljagers leverde een onverwachte buit op: een oud bierflesje van Vieux Temps. Afval bestaat niet, kun je op sommige ophaalwagens lezen. In dit geval gaat die slogan ook op.

    Zaterdagnamiddag namen de Ninoofse zwerfvuiljagers met hun 58ste groepsopruiming deel aan de World Cleanup Day, zoals we elders vermeldden. Ze haalden de klassieke rommel en viezigheden op, maar ook een onvermoed hebbeding.

    Vieux Temps

    “Soms vindt een mens ook iets speciaals”, vertelde ons Kris De Wit. Hij had het over een (leeg) bierflesje van minstens 54 jaar oud. Ze vonden het in de diepe berm langs de Elisabethlaan, tussen Den Dollar en de spoorwegbrug aan de linkerkant.

    “Vieux Temps was van brasserie Grade in Mont-Saint-Guibert. Het bier was toentertijd heel populair en brasserie Grade kon niet aan de vraag voldoen. Daarom is het bier tussen 1951 en 1968 onder licentie ook geproduceerd in Lebbeke bij Dubois.”

    In Lebbeke zijn ze met de productie ervan gestopt in 1968

    “Dit flesje komt uit Lebbeke, dat staat vermeld op de fles. Geen idee hoelang dat daar al ligt beneden de berm. Het stak vol aarde, maar het etiket was nog in een opmerkelijk goede staat. In 1996 is de brouwerij in Mont-Saint-Guibert ook gestopt met Vieux Temps te brouwen.”

    Verzamelaar

    Lang is het kleinood niet bij Kris gebleven: het bleek een verzamelaarsobject.

    “Het is inmiddels al opgehaald door een verzamelaar/bierkenner, die het flesje op een van onze foto’s had gezien. Het is zeker 54 jaar oud, maar het kan ook dateren van de beginperiode in Lebbeke en dan is het misschien wel 71 jaar.”

    Dat soort vondsten maakt zwerfvuiljagen toch af en toe leuk. Het levert dan wel geen tournée générale op, maar iets minder is ook goed: “Madame Pascal, e Vieuken!”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons