Een nijpend probleem: horeca dicht en geen toilet in de buurt

    27 oktober 2020
    Het pissijn op het Paul De Montplein.

    NINOVE – Een van de vervelende gevolgen van de gesloten horecazaken is het gebrek aan toiletten. Schepen van lokale economie Alain Triest (Open VLD) wil daar zo snel als mogelijk een oplossing bieden.

    Waar moet je als marktbezoeker, marktkramer, winkelende wandelaar in Ninove naartoe als de nood hoog is? De horecazaken zijn immers dicht.

    Er rest nog één openbaar pissijn op het Paul De Montplein, maar daarmee is iets meer dan de helft van de Ninovieters niet geholpen.

    Schepen Triest is zich van dit probleem bewust. “We hadden voorzien om dit punt maandag 26 oktober in het schepencollege te bespreken, maar door een overvolle agenda is dat niet gebeurd. Ik wil dat probleem echter zo snel mogelijk oplossen, desnoods moeten we maar eens extra vergaderen.”

    Openbare gebouwen

    Het kan eenvoudig en snel indien nodig. “Ik denk aan de regeling, die we tijdens de eerste lockdown hebben getroffen. Toen hebben we toiletten in een aantal openbare gebouwen voor het publiek opengesteld. Dat waren deze van het cc De Plomblom, de hospitaalkapel, het stadhuis en de sporthal.”

    Met nog meer ingrijpende maatregelen van de Vlaamse regering in aantocht is een oplossing in die zin snel nodig.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons